Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Życzenia
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Telewizja Polonia w Bazylice Maryjnej
211
skorn
30 grudnia 2013r. o 17:47
Pokrętna gzdylowa logika.

Jakoś kobiety się do górnictwa nie pchają, ciekawe dlaczego. Może dlatego, że jakieś szowinistyczne świnie wmawiały im w dzieciństwie, że to nie dla nich, mimoże, że prosiły się na przodek.

Przeciętny mężczyzna zawsze będzie "lepszy" w zawodach wymagających siły, wytrzymałości, itp., niż przeciętna kobieta. Są wyjątki, takie jak sport, tylko co z tego? Genderowa kultura z naturą nie wygra.

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
30 grudnia 2013r. o 17:52
emem napisał(a):
skorn napisał(a):
Kobieta do pracy w kopalni się nie nadaje.

Wlasnie po to potrzebne sa badania, aby wyeliminowac takie stereotypy i takie rozumowanie.

Emem, w oparciu o filozofię gender, chcesz posyłać kobiety do pracy w kopalni? na przodek? Szacun stary :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
5134
#TOjsienka nieaktywny
30 grudnia 2013r. o 18:04
jaaa pi... :|

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
1
emem
30 grudnia 2013r. o 18:21
alter napisał(a):
emem napisał(a):
skorn napisał(a):
Kobieta do pracy w kopalni się nie nadaje.

Wlasnie po to potrzebne sa badania, aby wyeliminowac takie stereotypy i takie rozumowanie.

Emem, w oparciu o filozofię gender, chcesz posyłać kobiety do pracy w kopalni? na przodek? Szacun stary :)

Nie filozofie, tylko badania gender, czyli społeczno-kulturowa tożsamość płciowa. I nikogo nigdzie nie chce posylac, zwracam tylko uwage na stereotypy dotyczace plci.
Ale jezeli jakas bedzie chciala isc do kopalni do pracy, to ja osobiscie nie mam nic przeciwko temu - jej decyzja.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
10114
#alter nieaktywny
30 grudnia 2013r. o 18:56
emem napisał(a): Nie filozofie, tylko badania gender, czyli społeczno-kulturowa tożsamość płciowa. I nikogo nigdzie nie chce posylac, zwracam tylko uwage na stereotypy dotyczace plci.
Ale jezeli jakas bedzie chciala isc do kopalni do pracy, to ja osobiscie nie mam nic przeciwko temu - jej decyzja.

Ależ tak, to filozofia! znasz definicje? hehe... sam piszesz "czyli społeczno-kulturowa tożsamość płciowa" :)

filozofia
"1. «nauka zajmująca się rozważaniami na temat istoty bytu, źródeł poznania itp.; też: określony system filozoficzny stworzony przez jakiegoś filozofa lub szkołę filozoficzną»

2. «wydział uniwersytetu, na którym są prowadzone studia z zakresu tej nauki»

3. «nauka zajmująca się ogólnymi rozważaniami na temat danej dziedziny wiedzy»

4. «ogólne zasady, idee, cele leżące u podstaw powstania lub funkcjonowania czegoś»

5. «czyjeś poglądy, przemyślenia i system wartości tworzące spójną całość»"

Chcesz posyłać, bo dla Ciebie łamanie stereotypów jest najważniejsza? Zagolopowałeś się stary :) To teraz poczytaj czym tak naprawdę jest stereotyp.

Naturalne mechanizmy działające na wolnym rynku nazywasz stereotypem? Naturalne cechy płci warunkują ich zdolności. Tego chyba nie nazwiesz stereotypem, że pracodawca przyjmuje pracownika według własnych algorytmów, według przydatności jego cech do wykonywania określonej pracy :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
30 grudnia 2013r. o 19:12
~majętny Stef napisał(a):
~ napisał(a):
Ty też nie dałbyś radę zawodniczkom w sportach siłowych! :)
Czy to oznacza , że kobieta będzie lepszym policjantem, górnikiem, budowlańcem itd. od Ciebie? :)

To są wyjątki kobiet. Zwykły facet nie dałby rady Szwarcenegerowi więc nie oznacza to że zwykły facet nie nadaje się do pracy siłowej i powinni tam robić sami Arnoldowie.

Jeżeli kobieta jest silniejsza od zwykłego faceta to dlaczego chcesz zabronić jej wykonywania takiej pracy?Albo inaczej. Dlaczego pozwalasz wykonywać pracę o jakiej wspomniałeś facetom , którzy są słabsi od kobiet? :)

Rozumiem , że według Ciebie jedynym kryterium decydującym o możliwości wykonywania wspomnianych zawodów jest płeć i nie zmienisz swojego przekonania nawet wiedząc , że są kobiety silniejsze od mężczyzn!?! :P

emem napisał(a): Ale jezeli jakas bedzie chciala isc do kopalni do pracy, to ja osobiscie nie mam nic przeciwko temu - jej decyzja.

Racja, ememusiek! :)
1
emem
30 grudnia 2013r. o 19:19
alter napisał(a): Chcesz posyłać, bo dla Ciebie łamanie stereotypów jest najważniejsza? Zagolopowałeś się stary :)

Badanie, analizowanie zmian zachowan nie jest zadnym posylaniem, ani niczym zlym. Tak jak jestem w stanie zrozumiec potrzebe prowadzenia badan nad rzekomym zamachem na gen. Sikorskiego prowadzonych kilkadziesiat lat po jego smierci za duze pieniadze.

Jak nikogo do niczego nie zmuszam, ani nie namawiam do zmuszania. Ja zachecam do akceptowania odmiennosci - jesli jakas kobieta ma ochote pracowac w kopalni, to stereotyp zwiazany z tym, ze to tylko zawod dla mezczyzny, nie powinien jej w tym przeszkadzac.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~ niezalogowany
30 grudnia 2013r. o 19:29
emem napisał(a): W Internecie mozna napisac jak sie tylko chce :-)

Oczywiście, tylko żeby było po polsku. No, ale to trzeba umieć. :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza