Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ksiądz po kolędzie
~pasterz niezalogowany
2 stycznia 2014r. o 22:54
~zakonnica napisał(a): dlaczego należy płacić za kolędę?...przecież nam nikt nie płaci jak chodzimy do kościoła...

Jak to dlaczego? Podstawowym zadaniem pasterzy jest przecież strzyżenie owieczek, prawda? :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~kolędnik niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 5:55
jak zwykle piszecie teorie nie podpartą do końca prawdą bo nie we wszystkich parafiach będzie kolęda w domu na kolędę trzeba pójść do kościoła i nie koniecznie z kopertą po prostu jak kto chce
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 6:53
nie róbcie z ludzi inwalidów umysłowych...jeżeli ktoś przyjmuję księdza to jego wola,może według własnego wyboru go zwyczjnie,najnormalniej w świecie nie przyjąć.skoro chcecie wstzelić kolejny temacik do pastwienia się nad koścołem to świadczy o tym że słabo z waszym kunsztem pisania felietonów...z resztą to jest felieton,zarzut,atykościelny wpis....?
a najgorsi sa ci co jęczą nad tym zdarzeniem...,a sami póżniej przyjmują księdza ,gorliwie się modląc.ja nie przyjmuję księdza i nie mam problemu z tym e inni go przyjmują i dają nawet 100 kopert.to jest ta cała tolerancja w polskim wydaniu...,czyli toleruję wszystko dookoła ,dopóki mnie to nie dotyczy.
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 8:10
Nagonka na Kościół Katolicki już rozpoczęta. Najgłośniej oczywiście szczekać będą ci co pewnie księdza nie wpuszczą i ani myślą podarować choćby jednego grosika. Te pretensjonalne wyjce w pierwszej kolejności "walczą" z problemami które ich w gruncie rzeczy nie dotyczą. Tak po prostu mają i już.
Kaleki umysłowe łatwo kupują każdą bajeczkę. A jedną z tych powszechnie obowiązujących historyjek jest wmawianie społeczeństwu, że kolęda kosztuje. Ja jakoś od lat przyjmuję księdza i jeszcze nigdy nikt nie wystawił mi rachunku za takową wizytę. Raz dałem z własnej nieprzymuszonej woli przysłowiową "kopertę" i ksiądz nie chciał nawet przyjąć bo wiedział, że wówczas poszukiwałem roboty i nie przelewało mi się. Ludzie powinni robić ze swoją forsą co im się żywnie podoba. Tylko patentowany ch.a.m męczy się myślą, że ktoś podaruje księdzu kasę jeśli ma na to ochotę.
4614
#andrzej123 nieaktywny
3 stycznia 2014r. o 8:18
A ile w tym nowym roku wynosi "CO ŁASKA" ?? :>
~Grzegorz 33 l niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 8:33
Zanim ci pojadę zapytam ile masz lat? Ale na to pytanie wszyscy znają odpowiedz.
Moherowy beret. Broniący za wszelką cenę radia Maryja, księży.

Nie wiem, o co ci chodzi to, że mnie nie dotknęły problemy pedofilii, alkoholu i innych zboczeń to nie znaczy, że mam do tego podchodzić tak by nie istniały? Najgorzej właśnie, gdy takie coś się zdarzy tobie lub twojej rodzinie to wówczas już jest za późno i wtedy jest tragedia. Jak wytłumaczyć tym ministrantom gwałconym na plebani, że się nic nie stało i jak z tym żyć? Co ty pierd….. że nic się takiego nie dzieje? Zawsze tak było tylko teraz media bardziej to rozdmuchują i szybciej takie informacje docierają do społeczeństwa.
Jaka to nagonka na księży, natury nie oszukasz facet musi a to że zamknięty jest to przychodzą dziwne głupoty do głowy które później jak widać działają na psychikę księży i ich dewiację.
Faktem jest że ksiądz kiedyś się kojarzył z dobrym człowiekiem wzorem do naśladowania teraz już nie, jak widać czarny człowiek co innego mówi z ambony a co innego robi gdy ściąga sutannę i pozwala sobie na więcej bo go stać a stać go bo dostaje pieniądze za pogrzeby, wesela, kolędę. Gdy mieszkałem na wsi przyjęcie księdza po kolędzie było obowiązkiem, teraz, gdy mieszkam w Bolesławcu od 10 lat nie przyjmuje księdza. A jeszcze te chore statystyki, które robi ksiądz po kolędzie, kto mieszka pod danym adresem i inne to przecież chyba mu nie jest potrzebne
To, że na kolędę nic nie dajesz, ale codziennie jesteś w kościele dajesz datek, dodatkowo przelewki do ojca ryzyka też pewnie ślesz, więc na kolędę już nie musisz dawać.
Pozdrawiam
Grzegorz 33 lat

~Ja niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 8:55
Do kościoła chodzę tylko okazjonalnie (śluby, pogrzeby itp). Robię to bo taka jest w Polsce tradycja. Podobnie ze wszystkimi świętami - TRADYCJA i tyle. Przyjmuję księdza bo tradycja też kosztuje .. Od lat dziwię się mocherom, że tak fanatycznie traktują te sprawy... ale niech każdy żyje jak mu pasuje - byleby nie ze szkodą dla innych.
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 9:04
~ napisał(a): Nagonka na Kościół Katolicki już rozpoczęta. Najgłośniej oczywiście szczekać będą ci co pewnie księdza nie wpuszczą i ani myślą podarować choćby jednego grosika. Te pretensjonalne wyjce w pierwszej kolejności "walczą" z problemami które ich w gruncie rzeczy nie dotyczą. Tak po prostu mają i już.
Kaleki umysłowe łatwo kupują każdą bajeczkę.

Dorzucę coś od siebie. Do kościoła nie chodzę, bo przed wyborami jak usłyszałem, że jak nie zagłosuje na pewną osobę, to będę się smażył w piekle i do kościoła nie mam po co przychodzić. Tak powiedział księciu na mszy do wiernych. Więc nie chodzę. Pozdrawiam wszystkich.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza