Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Samotne Mamy

5134
#TOjsienka nieaktywny
16 stycznia 2014r. o 17:08
~ napisał(a):
TOjsienka napisał(a): Akurat teraz berecina całkiem mądrze..

"Krzyczmy wtedy, gdy okrada się rodziców z pieniędzy, żeby zbudować im Świątynię Opatrzności."

Jak myślisz spodoba się ten slogan przeciwnikom Kościoła? :)

A teraz próbujesz mnie podpuścić do jazdy czy jak?
Nie da rady.

Dopisane 16.01.2014r. o godz. 17:08:

~zacofany moher napisał(a): W znaczącej części samotność matek to nieodpowiedzialność tzw. ojców - i wtedy po wyroku sądowym należy takiego typa zagonić do roboty w kamieniołomach i zostawiać z wypłaty tyle, by starczyło na such chleb.

Berecinka a co wtedy gdy mamuśka umie dobrze grać i przed sądem zrobi z chłopa takiego typa a w rzeczywistości to on chciał sie rozwieść wcześniej bo miał już dość takiego kocmołucha który nic nie robił?Też go zamknąć w kamieniołomach?Niestety nie wiem czemu tak jest że wierzy się z reguły kobietom i im przyznaje się opiekę nad dziećmi.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~zacofany moher niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 18:18
Temat dotyczył samotnych matek - samotnych ojców dotyczy to tak samo. Matka winna być sądownie zmuszona do ponoszenia kosztów opieki nad dzieckiem.
Normalny sąd winien rozpatrzyć sprawę obiektywnie. Pytasz "dlaczego tak jest"? Dlatego, że sędziowie nie są rozliczani ze swoich decyzji i idą po linii najmniejszego oporu.
Swoją drogą, chłop, który poszedł na lep przedślubnej słodyczy, zamiast myśleć - sam zasłużył na taki los.
~ niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 21:22
~ napisał(a): Proszę ,nie bądzcie samotnymi matkami,po co wam ta niewygoda i męka życia? To nie ten kraj ,że można sobie na takie coś pozwolić.Antykoncepcja taniej kosztuje i problemów na resztę życia nie ma.

Nie zawsze samotną matką zostaje się z powodu braku antykoncepcji :>
~ niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 22:21
Nie zawsze ,ale najczęściej niestety.

Zmoderowano 16.01.2014 godz.22:25 - powód: topposting (moderator)
~~Ala~ niezalogowany
17 stycznia 2014r. o 12:21
~ napisał(a):
Nie zawsze ,ale najczęściej niestety. To pytasz każdą samotną matkę czy ma dziecko z powodu braku antykoncepcji? Sami znawcy tutaj. Życie różnie się toczy nie na wszystko mamy wpływ
2900
#falco nieaktywny
17 stycznia 2014r. o 12:38
nie bardzo rozumiem dlaczego wycięto cały mój wpis :|
czyżby temat sponsoringu był dla kobiet niewygodny?
przecież wiele tak bardzo pokrzywdzonych ,świadomie wybiera taki sposób na ,,łatwe życie,,
tylko często zasłoną dymną jest facet jako ten najgorszy... ;)

samotna nie znaczy nieszczęśliwa :)

samotna niekiedy znaczy ,,wolność,, w szerokim znaczeniu... ;)
oczywiście nie uogólniam i proszę tu nie kierować zarzutu o ,,spłycaniu tematu,,lub próbie obrażeniu kobiet :)

Dopisane 17.01.2014r. o godz. 12:38:

sorki...już wiem
miałem problem z połączeniem a nie dostrzegłem tego wcześniej że post jednak ,,poszedł,,

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
17 stycznia 2014r. o 12:48
~~Ala~ napisał(a):
~ napisał(a):
Nie zawsze ,ale najczęściej niestety. To pytasz każdą samotną matkę czy ma dziecko z powodu braku antykoncepcji? Sami znawcy tutaj. Życie różnie się toczy nie na wszystko mamy wpływ

Tere fere kuku,ile masz samotnych matek z powodu nieszczęśliwego wypadku? Owszem sa i takie ,których los ukrzywdził i straciły męża i opiekuna ,ale to znikoma ilość,więcej jest takich ,które nie poznawszy mężczyzny jak należy ,już podejmuja współżycie bez zabezpieczenia,[ile wśród nich jest takich ,które po cichu liczą ,ze w ten sposób ,zachodząc w ciążę ułożą sobie życie i ojciec dziecka będzie je utrzymywał?]Ktoś wyzej napisał ,że zdarza się kobieta kocmołuch i leń ,ona nic nie robi tylko ojciec dziecka musi tyrać zwabiony przedślubną "słodyczą".Tak niestety jestNo ,a najwięcej jest takich co celowo nie legalizują związków ,zeby mieć z tego zysk jako samotne,nie wysysam sobie tego z palca tylko widzę wokół siebie te "samotne" matki żyjące normalnie z facetem a nawet facetami i co i rusz im potomstwa przybywa.Przepraszam ,ale samotnej matce nie powinny zdarzać się dzieci co jakiś czas,a jeśli dzieci przybywa to nie moze być mowy o samotności.Prawo do zycia seksualnego ma każdy dorosły człowiek ,ale trzeba sie zabezpieczać jezeli brak stałego partnera ,który w odpowiedzialny sposób będzie łożył na dziecko .Nie chce nikogo urazić ,ale po prostu to jest dla mnie niepojęte ,żeby miec niepewna sytuacje i decydować sie na dziecko ,bo moze sie uda ,szkoda tylko takiego dziecka ,bo cierpi ono niedostatek,cóż ono winne? ;( ;(
2900
#falco nieaktywny
17 stycznia 2014r. o 13:19
http://babol.pl/kat,1025465,title,Demon-seksu-Boris-Becker-wraca-na-afisz,wid,16328616,wiadomosc.html

to tez ,,sposób na samotna mamę,,?
:D
do czegoś takiego jesteście zdolne? ;)
ale czego to się nie robi ,,dla kasy,, ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo