Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

2161
#fobiak nieaktywny
12 grudnia 2014r. o 7:19
alter napisał(a): Jak widać powyżej ciężar poważnej dyskusji o Ukrainie został przeniesiony na odpowiedni poziom :) to totalna PORAŻKA. hehe...

chyba nie zrozumiales mickiewicza " ty nad poziomy

Wylatuj"

jesli bierzesz sie juz za poziomy
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
2900
#falco nieaktywny
12 grudnia 2014r. o 7:22
a kto tu pisze poważnie o jakiejś Ukrainie?...bo wklejanie linków nie można nazwać poważnymi...
i wklejanie pierdół ze każdy Polak marzy wręcz o umieraniu za Ukraińców

Dopisane 12.12.2014r. o godz. 07:21:

fobiak napisał(a):
alter napisał(a): Jak widać powyżej ciężar poważnej dyskusji o Ukrainie został przeniesiony na odpowiedni poziom :) to totalna PORAŻKA. hehe...

chyba nie zrozumiales mickiewicza " ty nad poziomy

Wylatuj"

jesli bierzesz sie juz za poziomy

bez urazy ...to tylko pewna próba bo mam jakąś awarię :)

Dopisane 12.12.2014r. o godz. 07:22:

ok.jedno z głowy ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
12 grudnia 2014r. o 7:24
~Iza napisał(a):
Żeby czerpać korzyści z przynależności do UE trzeba mieć państwo silne i odpowiedzialne, z którym liczą się w Brukseli i w Berlinie.

Izo, myślę że wbrew malkontentom, bez hurraoptymizmu można powiedzieć, że nie jest już tak źle :) Krok po kroku trzeba budować wszystko w lepszej architekturze.

Izo, powinienem Cię przeprosić, ponieważ pozostawiam Cię samą, i chyba jedyną po tej merytorycznej stronie w tym temacie. JA kończę już udział w tej dyskusji :) Powodzenia, i nie daj się krzykaczom!

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
12 grudnia 2014r. o 7:26
spadaj...przynajmniej spokój tu będzie :D

2161
#fobiak nieaktywny
12 grudnia 2014r. o 7:44
alter napisał(a):
~Iza napisał(a):
Żeby czerpać korzyści z przynależności do UE trzeba mieć państwo silne i odpowiedzialne, z którym liczą się w Brukseli i w Berlinie.

Izo, myślę że wbrew malkontentom, bez hurraoptymizmu można powiedzieć, że nie jest już tak źle :) Krok po kroku trzeba budować wszystko w lepszej architekturze.

Izo, powinienem Cię przeprosić, ponieważ pozostawiam Cię samą, i chyba jedyną po tej merytorycznej stronie w tym temacie. JA kończę już udział w tej dyskusji :) Powodzenia, i nie daj się krzykaczom!

bardzo ci dziekuje urzedniku za wlozony wklad i zycze szybkiego awansu w walce o dombas. nie zapomnij o kufajce i walonkach bo moze byc ostra zima.

Dopisane 12.12.2014r. o godz. 07:44:

donbas
2900
#falco nieaktywny
12 grudnia 2014r. o 7:57
odrobina spokoju :D
właśnie przeczytałem fragment artykułu jak to republikanie z ''juesej''chcą pomagać biednym Ukraińcom i coś mnie zastanowiło
pomoc ma dotyczyć sektora energetycznego i militarnego ...???
to jak to jest?...Rosji odmawia sie dostarczenia zamówionych Mistrali a jednocześnie chce sie złamać umowy międzynarodowe o ''zakazie dozbrajania'' skonfliktowanych stron?
pisze się również o pomocy ''uchodzcom wewnątrz Ukrainy'' ...
to mogę zrozumieć ale czy w tej swojej ''dobroci'' republikanie nie mogą wysłać kilka samolotów transportowych zamiast z uzbrojeniem to po uchodzców ?...w swoim kraju ,nad wyraz demokratycznym -pomijając obywateli o odrobinę ciemniejszej skórze ;) - zapewnią im wszelki dobrobyt...
USA nadal robi wszystko by rozpętać konflikt :>
konflikt dla nich o tyle wygodny bo przemysł zbrojeniowy może zarobić a granice USA są na tyle odległe że nie istnieje ryzyko odczucia koszmaru wojny...
takich to mamy ''sojuszników'' a odczuć nam to dali ostatnio wpieprzając sie ze swoimi ''ośrodkami'' na polskie ziemie...
jesteśmy teraz pośmiewiskiem Europy i oby tylko na pośmiewisku się skończyło ;)

sorki za ewentualne błędy w znakach literowych ale mam jakiś problem

Dopisane 12.12.2014r. o godz. 07:57:

witojta wójcie- zajrzyj na moment na priv...za chwilę ;)

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 grudnia 2014r. o 8:08
Sie zrobiło Papugo. Jakiś już czas temu pisałem o rozdwojeniu i roztrojeniu jaźnie :D

Hegemonie , a czy poprawnie będzie napisać rozpiątnienie jaźni ? :D

Na mnie czas , idę budować kapitalizm .

Bywajcie :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
12 grudnia 2014r. o 10:01
nauka nie zna odpowiedniego do tego stanu określenia :D

Dopisane 12.12.2014r. o godz. 08:14:

a ja mam dzisiaj luzik :D

Dopisane 12.12.2014r. o godz. 10:01:

24
IAR 11.12.2014
Rosja sprzedaje Indiom broń i reaktory atomowe
5769odsłon
24
Skomentuj
wyślij
e-mailem
Rosja sprzedaje Indiom broń i reaktory atomowe

fot: Stringer /Xinhua/Photoshot/REPORTER

Rosja i Indie podpisały kilkadziesiąt umów, wartych miliardy dolarów. Tak o wizycie Władimira Putina w Delhi informują rosyjskie media. Dziennikarze podkreślają, że Indie są dla Rosji jednym z kluczowych partnerów gospodarczych w Azji.

Już na początku rosyjsko-indyjskiego szczytu premier Narendra Modi zapewnił Władimira Putina, że Rosja pozostanie głównym dostawcą uzbrojenia dla indyjskiej armii.

- Doceniamy przyjaźń i zaufanie indyjskich partnerów - oświadczył gospodarz Kremla.

Z podpisanych w Delhi umów wynika, że Rosja w ciągu 20 lat wybuduje w Indiach 12 reaktorów jądrowych. Moskwa chwali się, że odpowiadać one będą najostrzejszym kryteriom bezpieczeństwa. Oprócz tego koncern Rosnieft przez 10 lat będzie sprzedawał ropę indyjskim odbiorcom.

Rosja eksportuje ? ...broń? zapewne sławne z niezawodności ''kałachy''
w Polsce nawet ''Łucznika'' sprzedano nie mówiąc o ''Bumarze''
Rosja eksportuje technologie atomowe?...mają to eksportują
Co Polska może w tej dziedzinie?...sprzedadzą ''Ewę''? ;)