Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy z tej samej gliny
~A niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 14:24
A podatek zapłacony za wypożyczenie?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ona niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 14:26
jak najbardziej
~ niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 16:51
~Bartek napisał(a):
~ napisał(a): w ubiegłym roku zostawiłem na rzecz gliniady po zapewnieniach że za rok będę mógł je znowu wykorzystać.

synek a kto powiedział że chciał strój z powrotem, to po pierwsze, po drugie pan nowak strzelił sobie w stopę kasując za wypozyczanie strojów, wielu ludzi rezygnowało - czego byłem świadkiem z uglinowania się właśnie z tego powodu, po trzecie zapytaj pana nowaka dlaczego nie było informacji na plakatach, po czwarte mimo mojej awersji do parady ceramicznej, była ona w tym roku większa niż parada glinoludów przy której kilka lat sam pracowałem, więc znam ją od podwórka, nie masz pojęcia o jej organizacji więc się nie odzywaj

Właśnie on powiedział. Zostawił, żeby móc korzystać. Pojęcie o organizacji imprez ma więcej osób niż myślisz, więc niech ci się nie wydaje, że tylko ty możesz się
wypowiadać.
~ niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 17:28
~ napisał(a):
~ napisał(a): A moze po prostu trzeba było odwrócić uwagę od zdecydowanie niższego poziomu imprezy (pomimo dużo większego budzetu) niż w roku ubiegłym? Dlatego ten wybuch frustracji na koniec ceremonii?
Gliniada w chmurach....
Helikopter który rozrzucił trzy torebki cukierków, wirtualny balon (chyba ten w który wszyscy zostali zrobieni), 1/3 glinoludów w stosunku do zeszlego roku, fatalne nagłośnienie.
W chmurach to bujali chyba organizatorzy tegorocznej gliniady.

Czyżby napisał to ubiegłoroczny organizator?
. Tez mi wyglada na ubiegloroczne stowarzyszenie gliniady ...
~ niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 17:44
~ napisał(a):

synek a kto powiedział że chciał strój z powrotem, to po pierwsze, po drugie pan nowak strzelił sobie w stopę kasując za wypozyczanie strojów, wielu ludzi rezygnowało - czego byłem świadkiem z uglinowania się właśnie z tego powodu, po trzecie zapytaj pana nowaka dlaczego nie było informacji na plakatach, po czwarte mimo mojej awersji do parady ceramicznej, była ona w tym roku większa niż parada glinoludów przy której kilka lat sam pracowałem, więc znam ją od podwórka, nie masz pojęcia o jej organizacji więc się nie odzywaj

Hm, ciekawe...
Przeczytałem to : "Gliniada sponsorowana jest w lwiej części przez marszałka Cezarego Przybylskiego z Platformy Obywatelskiej, który przeznaczył na paradę 40 tysięcy złotych. Cezary Przybylski prawdopodobnie będzie kandydował w wyborach na prezydenta Bolesławca, a na pewno będzie wspierał kandydata Platformy na to stanowisko. "
i jeszcze kasują za stroje ? :D
~ niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 19:35
powiedzenie, że gliniada jest największym punkcie, dni ceramiki to jakiś absurd. Jest to i owszem całkiem sympatyczna i fajna impreza, ale to tylko taka "podpinka" i nic ponad to. Tak naprawdę to Dni Ceramiki bardziej przydały się Gliniadzie niż Gliniada Dniom Ceramiki. To przez glinoludami ta impreza miała już ogromny wymiar i zainteresowanie, a Nowak z całym szacunkiem nie miał na tyle odwagi, że spróbować samodzielnie odseparować się od tego święta i spróbować zupełnie oddzielnie, od zera skupiać zainteresowanie wokół siebie. Zatem wciął się w Święto Ceramiki niczym Zieliński w Gliniadę. Z tą różnicą, że Zielński został wyproszony, a Nowak nie.
~ niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 21:47
" wciął się w BśC"? a co to impreza wokół Ratusza?
inni mieszkańcy gorsi, bo nie ratuszowi?nie mogą paradować ?

a czy Teleekspres pokazał paradę ceramiczną ? czy może National Geografic na paradę ceramiczną zaprasza?

kto kogo reklamuje? Gliniada Bolesławiec czy parada ceramiczna Prezydenta?
~bartek niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 22:50
~ona napisał(a): Po raz pierwszy w tym roku stroje przed Glinada zostaly posegregowane, naprawione przez krawcow, pokompletowane, pomalowane i przygotowane do wypozyczenia.pracowalo przy tym kilka osob, a dzis nie ma pracy bez placy, nikt dla nas tego za darmo nie zrobil. Dodatkowo zagwarantowalo to, ze stroje wrocily cale i zdrowe do nas, beda czekac na kolejne gliniady, a za to co na siebie zarobily starczy na ich renowacje i zakup nowych. pozdrawiam serdecznie. :) tych ktorzy sa pozytywnie nastawieni.

Kłamiesz. Nie pierwszy raz stroje były naprawiane.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza