Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy z tej samej gliny
~ niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 2:07
~ napisał(a): A moze po prostu trzeba było odwrócić uwagę od zdecydowanie niższego poziomu imprezy (pomimo dużo większego budzetu) niż w roku ubiegłym? Dlatego ten wybuch frustracji na koniec ceremonii?
Gliniada w chmurach....
Helikopter który rozrzucił trzy torebki cukierków, wirtualny balon (chyba ten w który wszyscy zostali zrobieni), 1/3 glinoludów w stosunku do zeszlego roku, fatalne nagłośnienie.
W chmurach to bujali chyba organizatorzy tegorocznej gliniady.

Czyżby napisał to ubiegłoroczny organizator?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 8:53
Pana Nowaka już kilka razy ocenili mieszkańcy szału nie było.
Z tego co mi wiadomo na plakatach pana Nowaka nie było ponieważ okazał się bufoniastym ignorantem "artysta".
Wg mnie to on powinien nauczyć się współpracować z władzami miasta a nie odwrotnie.
~ niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 9:20
....swoją drogą ilu było by chętnych do wzięcia w gliniadzie gdyby pan glinolud zorganizował ją tydzień później ile było by chętnych do jej oglądania?Czy organizator gliniady nie ma nic sobie do zarzucenia ?Czy pan glinolud jest z tej samej gliny wydaje się że z innej.
~Hubert Ostrowski niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 10:41
~ napisał(a): Czyżby napisał to ubiegłoroczny organizator?

Czyżby to napisał tegoroczny organizator którego przerosła ta impreza? Ja glinowałem się 4 razy. W tym roku nie. A dlaczego? Zażądano ode mnie i mojej rodziny kasy za wypożyczenie strojów które dam w ubiegłym roku zostawiłem na rzecz gliniady po zapewnieniach że za rok będę mógł je znowu wykorzystać. A jednak nie. Z kompletu 4 strojów została sama marynarka. Do tego jeśli bym ją chciał ubrać mam za nią zapłacić. Żenada i pazerność Panie Nowak

Zmoderowano 25.08.2014 godz.16:26 - powód: topposting (moderator)
~ niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 12:11
"Zażądano ode mnie i mojej rodziny kasy za wypożyczenie strojów które dam w ubiegłym roku zostawiłem na rzecz gliniady po zapewnieniach że za rok będę mógł je znowu wykorzystać. A jednak nie. Z kompletu 4 strojów została sama marynarka".

Kto daje i odbiera, ten się w piekle poniewiera :D. Trzeba było kupić sobie inne na ciuchach po 1 lub 2 złote albo trzymać to w domu. Przechowalnia też kosztuje.
Większość ludzi się przebrała i dobrze się bawiła. Pomimo pominięcia na plakatach i w programach, nie da się ukryć tej imprezy. Chętnych do przebrania się i uczestniczenia w paradzie glinoludów jest więcej niż w ceramicznej paradzie, bo nie muszą iść z zakładów pracy. Idą poszczególni mieszkańcy, bo taka jest ich wola.
~ niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 12:22
~ napisał(a): ....swoją drogą ilu było by chętnych do wzięcia w gliniadzie gdyby pan glinolud zorganizował ją tydzień później ile było by chętnych do jej oglądania?

Po co imprezę związaną z ceramiką i gliną organizować tydzień później? Mądre to? Równie dobrze można tydzień później zrobić ceramiczną paradę, albo odpalenie pieca.
~Bartek niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 13:33
~ napisał(a): "Zażądano ode mnie i mojej rodziny kasy za wypożyczenie strojów które dam w ubiegłym roku zostawiłem na rzecz gliniady po zapewnieniach że za rok będę mógł je znowu wykorzystać. A jednak nie. Z kompletu 4 strojów została sama marynarka".

Kto daje i odbiera, ten się w piekle poniewiera :D. Trzeba było kupić sobie inne na ciuchach po 1 lub 2 złote albo trzymać to w domu. Przechowalnia też kosztuje.
Większość ludzi się przebrała i dobrze się bawiła. Pomimo pominięcia na plakatach i w programach, nie da się ukryć tej imprezy. Chętnych do przebrania się i uczestniczenia w paradzie glinoludów jest więcej niż w ceramicznej paradzie, bo nie muszą iść z zakładów pracy. Idą poszczególni mieszkańcy, bo taka jest ich wola.

synek a kto powiedział że chciał strój z powrotem, to po pierwsze, po drugie pan nowak strzelił sobie w stopę kasując za wypozyczanie strojów, wielu ludzi rezygnowało - czego byłem świadkiem z uglinowania się właśnie z tego powodu, po trzecie zapytaj pana nowaka dlaczego nie było informacji na plakatach, po czwarte mimo mojej awersji do parady ceramicznej, była ona w tym roku większa niż parada glinoludów przy której kilka lat sam pracowałem, więc znam ją od podwórka, nie masz pojęcia o jej organizacji więc się nie odzywaj
~ona niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 14:21
Po raz pierwszy w tym roku stroje przed Glinada zostaly posegregowane, naprawione przez krawcow, pokompletowane, pomalowane i przygotowane do wypozyczenia.pracowalo przy tym kilka osob, a dzis nie ma pracy bez placy, nikt dla nas tego za darmo nie zrobil. Dodatkowo zagwarantowalo to, ze stroje wrocily cale i zdrowe do nas, beda czekac na kolejne gliniady, a za to co na siebie zarobily starczy na ich renowacje i zakup nowych. pozdrawiam serdecznie. :) tych ktorzy sa pozytywnie nastawieni.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza