Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Sklep ŻABKA UL.ASNYKA -OBSŁUGA

5925
#caroline.f nieaktywny
17 września 2014r. o 15:08
Dziś byłam w sklepie żabka na ul.Asnyka w Bolesławcu.Wziełam kilka rzeczy do ręki,miałam zamiar kupic tez doładowanie.Stałam w kolejce gdzie przede mną było 6 osób,ponieważ druga kasa była nie czynna z jakiegoś powodu.Obsługiwała jedna pani a dwie pozostałe coś tam układały.Zanim przyszła moja kolej minęło 10minut na bank.Po nabiciu na kasę wyciągnęłam 100zł (do zapłaty było coś ponad 30zł) Pani powiedziała że mam odłożyc towar na półkę(JA!!)ponieważ ona nie ma w kasie pieniędzy by mi wydać!!!na to ja ze no nie obchodzi mnie to zbyt,ponieważ te rzeczy są mi bardzo potrzebne i sie dość spieszę i że moim zdaniem to ona powinna teraz ,,stanąć na rzęsach,,i wydać mi jednak tę reszte.Na co ruda Pani w okularach powiedziała ze nie zrobi tego,nie ma pieniędzy ,nie obsłuży mnie i już.No i kaała oddac towar na półkę....Nie wiem czy ja jestem dziwna czy ja mam rację.No jak można nie obsłużyc klienta bo sie nie ma drobnych???Pracowałam kiedyś w sklepie i takie zachowanie było nie do pomyślenia!!!!Ma ktos namiary na kierowniczkę?
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
17 września 2014r. o 15:15
Nie dziwi mnie to ani trochę, bo wielokrotnie byłam świadkiem różnych dziwnych sytuacji w tym sklepie. To jak kierownik (czy też jakiś inny przełożony) odnosi się do pracowników to przechodzi ludzkie pojęcie. Wszyscy odnoszą się do siebie wrogo, nienawiść wzrasta, więc nic dziwnego, że potem są tacy chamscy dla klientów. A szkoda, bo ten sklep ma dobre zaopatrzenie i jest prawie zawsze otwarty.
~ niezalogowany
17 września 2014r. o 15:16
I bardzo dobrze, że o tym piszesz. Kobieta była nieprzygotowana do pracy! ONA MA MIEĆ PIENIĄDZE DROBNE ABY TOBIE WYDAĆ RESZTĘ !
Ja ostatnio zostawiłam towar na ladzie i poszłam bez zakupów w euroAGD w Brico na pasażu! Tam to jest dopiero masakra obsługa! A szefostwo co na to?
5925
#caroline.f nieaktywny
17 września 2014r. o 15:23
Szukałam nr tel do kierownika/własciciela tego sklepu ale nie znalazłam ani w sklepie ani w necie.Poprosiłam o nr tel Panią ,,sympatyczną,, ale stwierdziła ze ona nie ma prawa podawać nr kierownika co jest tez dla mnie dziwne bo nr tel do kierownika sklepu powienien byc raczej ogólnodostępny.Może nie do kierownika zmiany ale do głownego włascieciela sklepu.Ja tego nie podaruję i znajde tego całego włascieciela i mu powiem jakie ma super Panie.A to że oni tam mają taką atmosfere to co mnie to obchodzi?Ja potrzebowałam doładować pilnie telefon bo chodziło o ważna sprawę a odesłano mnie z kwitkiem.No i odstałam jeszcze w kolejce!Mogła napisać kartkę : ,,osoby z banknotami o nominale 100zł proszone o opuszczenie sklepu!,, żenada
~ niezalogowany
17 września 2014r. o 15:32
Tak sobie myślę , że trzeba skończyć z tym chamstwem w Polsce. Codziennie mam dowody tego, jak niewychowanym narodem jesteśmy!
Młodzi ludzie nie mają za grosz kultury. Pracują w różnych zawodach, na różnych stanowiskach, ale cechuje ich jedno: to są roczniki urodzone już często w latach 90-tych, tzw. "komuny" nie pamiętają , a zachowują się jakby pracowali za karę !
Tylko wspólny brak zgody na chamstwo w sferze usług spowoduje stopniową poprawę jakości. Za tym musi pójść EDUKACJA kulturalna, etyka zawodu!
~ niezalogowany
17 września 2014r. o 15:34
~ napisał(a): Tak sobie myślę , że trzeba skończyć z tym chamstwem w Polsce. Codziennie mam dowody tego, jak niewychowanym narodem jesteśmy!
Młodzi ludzie nie mają za grosz kultury. Pracują w różnych zawodach, na różnych stanowiskach, ale cechuje ich jedno: to są roczniki urodzone już często w latach 90-tych, tzw. "komuny" nie pamiętają , a zachowują się jakby pracowali za karę !
Tylko wspólny brak zgody na chamstwo w sferze usług spowoduje stopniową poprawę jakości. Za tym musi pójść EDUKACJA kulturalna, etyka zawodu!
racja,pracują za karę...a bo mało placą to ja bede cham...skoro godzisz sie na taka płacę to rób to porządnie!
~* niezalogowany
17 września 2014r. o 15:47
Czy na pewno sprzedawca łamie prawo, gdy nie ma drobnych, by wydać nam resztę?

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów w takim przypadku rozwiewa wątpliwości. Zgodnie z kodeksem cywilnym, podstawowym obowiązkiem kupującego jest zapłata ceny (art. 535). Cena to wartość wyrażona w jednostkach pieniężnych, którą kupujący jest obowiązany zapłacić przedsiębiorcy za towar lub usługę (art. 3). Przejęcie własności rzeczy następuje w zamian za zapłatę ceny. Oznacza to, że to konsument powinien mieć odliczoną ilość pieniędzy.

Czytaj więcej na:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Gdy-w-sklepie-nie-ma-drobnych-n75709.html#tri
~ niezalogowany
17 września 2014r. o 15:48
wystarczy wpisać w wyszukiwarce "żabka -kierownicy regionalni" tam znajdziesz kierownika regionalnego przed którym odpowiada szef sklepu .
REKLAMAMrowka zaprasza