Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

kredyt we frankach

~PanM niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 12:32
Uważam,że rata kredytu może wzrosnąć procentowo tyle ile wzrosła pensja dłużnika
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~klucz-nick niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 12:45
niemiecki pracownik budowlany spłaca kredyt hipoteczny w 15-20 lat średnia kwota raty 500-1000 e,średnia pensja to 2540 e.polski niewolnik korpo ludek spłaca kredyt hipoteczny w 25-35 lat średnia kwota raty 1600-3500 zł.średnia pensja to 2540 zł.i to jest właśnie ten polski dobrobyt który stworzył nam rząd,
~Rozwiązanie niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 12:47
Frankowicze powinni mieć przewalutowany kredyt po cenie za Franka z czasów kiedy brali kredyt pod warunkiem, ze spłaca róznice która zarobili. W innym przypadku pomoc dla frankowiczów odbije się na złotówkowiczach i innych klientach banków. jeśli Frankowicze nie są w stanie oddać tej kwoty, to powinien zostać o tę kwotę powiększony kredyt i spłacac wszystko w złotówkach. To najbardziej uczciwe rozwiązanie. Ale o takim rozwiązaniu żaden polityk czy partia nie będa mówiły, bo nie będa chciali się narazić miliono frankowiczów, bo to poten cjalni wyboracy. Zatem politycy zrobią dobrz frankowiczon na koszt złotówkowiczów, którzy kapną się dopiero za jakiś czas żezostali wycykani. Tak to widzę.
~Frankwiczka niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 12:55
Ja też mam kredyt we frankach.
Przeliczyłam bez emocji ile płaciłabym za kredyt w złotówkach i wyszło,że jeszcze drożej.
Fakt,przy zaciąganiu kredytu we frankach wszyscy bankierzy łącznie z analitykami kłamali,że frank to najbardziej stabilna waluta do kredytu i o to mam pretensje.
~klucz-nick niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 12:59
mam 5 franków moneta obiegowe do sprzedania jak ktoś z kredyto biorców potrzebuje to sprzedam.
~ niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 13:14
BIORAC KREDYT W FRANKACH WIEDZIAL CO RYZYKUJE ZE WALUTA MOZE WZROSNAC ALBO SPASC CIEKAWE CO BY ZROBILI FRANKOWICZE JAK BY FRANK ZMIENIL CENE Z 3,20 NA 2.00 CZY TAZ BY PROTESTOWALI WEDLG MNIE NIENALEZY WAM SIE ZADNA PONOC JK TO MOWIA RYZYK FIZYK JA MAM W ZLOTUWKACH TO CO TEZ MAJA MI POMUC ZKORO WAM POMAGAJA TO I NAM NIEMA WPOLCSE LEPSI GORSI PS POMYLKA WYJATEK GORNICY :D
~ niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 14:16
~Frankwiczka napisał(a): Ja też mam kredyt we frankach.
Przeliczyłam bez emocji ile płaciłabym za kredyt w złotówkach i wyszło,że jeszcze drożej.
Fakt,przy zaciąganiu kredytu we frankach wszyscy bankierzy łącznie z analitykami kłamali,że frank to najbardziej stabilna waluta do kredytu i o to mam pretensje.

oni nie kłamali - mówili jak było. To była najbardziej stabilna waluta, ale kto Ci mógł zagwarantować co będzie za 5-10-15 lat? Kto normalny bierze kredyt w walucie, w której nie zarabia? Cwani byliście, kredyt braliście jak frank toczył się na nizinach a jak podskoczył to marudzicie?

Śmieszy mnie też, że ktoś napisał, że bankowcy zachwalali kredyt we frankach. A co mieli zrobić? Mówić, że to do niczego, że się nie opłaca i sugerować, że frank może skoczyć do góry i co się zrobi za 10 lat? Macie swój rozum to go używajcie.
531
#tomi nieaktywny
26 stycznia 2015r. o 14:44
~mam kredyt we franku napisał(a):

"1. ... Ja mający kredyt we franku nie chce żadnej pomocy od Państwa, chcę tylko aby zostało zmienione prawo oraz aby kredyty zostały przewalutowane na złotówki, ale po kursie z dnia podpisania umowy...."

"2. ... uważam, że jedni i drudzy powinni się zjednoczyć i zmusić rząd i parlament do zmiany przepisów prawa i oprocentowania. Przecież są to kredyty na długie okresy czasu, od 15 do 30 lat..."

"3. ...Także ludzie mający kredyty w walutach, to już nie chodzi o franka chcą zmiany prawa, a nie pomocy z publicznych pieniędzy.
Oczywiście, że jest ciężko nie powiem, że nie, ale uważam, że zostaliśmy oszukani przy aprobacie Państwa i KNF.

1. Przewalutowanie wiąże się z tym, że obciążysz "hipotetycznie" bank - bank obciążenie przeniesie na klientów zwiększając prowizję od prowadzenia konta, wprowadzając dodatkowe opłaty od przelewów i korzystania z kart płatniczych. Dlaczego inni klienci banku mają za to płacić mimo? Czy jakby Frank spadł do 0,50zł poszedłbyś/posżłabyś do Banku i rządała renegocjacji umowy bo Bank Cie oszukał i miałaś mieć stabilne 2,50 a tu spadło o 400% ?

2. Widziały gały co brały, człowiek dorosły który w pełni może korzystać z praw obywatelskich powinien ponosić w pełni odpowiedzialność za swoje czyny. Kredyt jest na 15-30 lat. Nie było tego na umowie jak podpisywałeś/podpisywałas? Z tym też Cie oszukali?

3. Zmiana prawa nie działa wstecz, czyli nawet jeśli by coś zmienili, nie obowiązywałoby to juz obecnych Frankowiczów, byłaby to "furtka" dla nowych którzy i tak już wyciągneli pewne wnioski z obecnej sytuacji.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Villaro zaprasza