Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Szczepionki dla dzieci.

~anty... niezalogowany
2 marca 2015r. o 17:37
Kazachstan zawiesza kampanie szczepień przeciw odrze, z powodu hospitalizacji ponad 100 nastolatków, u których wystąpiły powikłania poszczepienne. Objawy takie jak skurcze, drgawki i problemy z oddychaniem są rzadkimi skutkami ubocznymi szczepionki przeciwko odrze i występują w raz na 1000 podanych dawek. Zgłaszano wysoką gorączkę, drętwienie kończyn, ból i nudności.
"Zwykle 10 procent dzieci doświadcza skutków ubocznych po szczepieniu" mówi Almabek Bisen, wiceminister departamentu zdrowia w Mangistau. http://www.rferl.mobi/a/measles-vaccination-k…/26870954.html
W Szymkencie (Kazachstan) zmarła 15-letnia uczennica, którą zaszczepiono przeciw odrze. Szczepienia odbywały się w szkole. Uczennica zaszczepiona została 18 lutego, 4 dni potem znalazła się w szpitalu. Czwartego dnia jej stan się pogorszył, a następnie ustała praca serca i oddychanie. Lekarze próbowali ją reanimować, ale dziewczynki nie udało się uratować.
Władze kazachskiego Ministerstwa Zdrowia utrzymują, że powodem była infekcja meningokokowa i nie ma to żadnego związku z samą szczepionką przeciw odrze. Pomóc wyjaśnić sprawę lekarzom z Kazachstanu mają lekarze specjaliści z rosyjskiego Ministerstwa Zdrowia.
Źródło:
http://vsemee.kz/novosti-kazakhstana/15814/
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
2 marca 2015r. o 18:10
~klucz-nick napisał(a):
~ napisał(a):
~klucz-nick napisał(a):
~ napisał(a): Jeżeli przyprowadzisz dziecko z odrą do przedszkola i narazisz moje na ewentualne zachorowanie i nie szczpiłeś dziecka zgodnie z obowiązkiem - narazisz moje dziecko. A o taakiej chorobie przedszkole jest powiadamiane. Więc może dla ciebie idiotyzm ciekawe co na to powie prokurator
próbujesz walczyc i nie masz argumentów,wszystkie zakażne choroby wymarły przed wynależieniem szczepionek,a to że gdzie niegdzie coś się pojawia to prowokacja żeby takie miernoty jak ty myślały że to epidemia na światową skale.nie ośmieszaj się to nie 16 wiek.szczepionka na grypę ma to samo działanie co woda i mydło.

Ja nie walczę, ja tylko dbam o moje dziecko - argumenty - przedstaw swoje - bo jak na razie to tylko szczekasz a argumentów nie masz. Szczepienie jak każdy lek wiąże się z możliwością wystąpienia skutków ubocznych. Rozumiem że ty antybiotyków też nie używasz - bo równiez dają skutki uboczne. Dla mnie namacalny dowód na działanie szczepień to ospa - ja jeszcze byłam szczepiona moje dzieci nie - bo choroba nie występuje. A ospa zbierała niezłe żniwo - i nie mylić z ospa wietrzną.
ospa występowała w średniowieczu ty nawet nie wiesz o czym piszesz pitolisz pierdoły aby pitolić spadaj i nie p-i-e-r-d-o-l głupot jak masz coś konkretnego do powiedzenia to zamknij morde i spadaj. :P matka polka Qrwa co systemu słucha,

No widzisz człowieczku jakie te twoje argumenty, brak ci elementarnej wiedzy, powielasz coś zasłyszanego - a jak nie wiesz co powiedzieć to ziejesz agresją i wulgaryzmami. Ja wiem że są dzieci które nie powinny być szczepione w bo np. są wcześniakami lub wystąpiła jakaś reakcja alergiczna czy objaw neurologiczny. Takie przypadki akceptuję, ale postępowanie rodziców, którzy mają takie widzi mi się bo np. opierają się na badaniach byłego już lekarza z UK, który to próbował połączyć autyzm ze szczepieniem przeciwko odrze i różyczce - fałszując wyniki badań, już nie.
~majętny Stef niezalogowany
2 marca 2015r. o 18:25
~ napisał(a): Jeżeli przyprowadzisz dziecko z odrą do przedszkola i narazisz moje na ewentualne zachorowanie i nie szczpiłeś dziecka zgodnie z obowiązkiem - narazisz moje dziecko. A o taakiej chorobie przedszkole jest powiadamiane. Więc może dla ciebie idiotyzm ciekawe co na to powie prokurator

Jak może narazić twoje dziecko? Przecież twoje jest zaszczepione i nie ma prawa zachorować :D
A może sam nie wierzysz w te szczepionki?
3231
#qwax nieaktywny
2 marca 2015r. o 19:20
~majętny Stef napisał(a):
Jak może narazić twoje dziecko? Przecież twoje jest zaszczepione i nie ma prawa zachorować :D

To jest świetny argument, ale niestety nie dla lemingów...
120
#adi nieaktywny
3 marca 2015r. o 7:08
~majętny Stef napisał(a):
A może sam nie wierzysz w te szczepionki?

Jest wręcz odwrotnie. to szczepione dzieci zarażają przez pewien cas po szczepieniu.

Z drugiej strony, szczepionki mają dość niską skuteczność jak poodaje CDC nawet 18% :
http://www.nj.com/healthfit/index.ssf/2015/02/flu_vaccine_is_only_18-percent_effective_cdc_says.html
~chamski chadziar niezalogowany
3 marca 2015r. o 7:40
I kolejny przykład :
"
Szczepionka MMR – nieskuteczna w ochronie przed chorobami.

Wiele wskazuje, że szczepionka MMR – nieskuteczna w ochronie przed chorobami, ale bardzo toksyczna i okaleczająca – zostanie wkrótce wycofana z rynku z tychże powodów. Dlatego firma Merck na gwałt próbuje opróżnić swoje magazyny z tych szczepionek i uruchomiła globalną kampanię straszenia pandemią odry, choć zachorowało na nią ostatnio znacznie mniej osób niż chorowało w innych latach, i większości zachorowali zaszczepieni.

To przypomina terror straszenia nieistniejącą pandemią świńskiej grypy z r. 2009, jak również skandal Mercka z zabójczym lekiem Viooxem, który został usunięty z rynku dopiero po kilku latach, kiedy zabił (tylko w USA) ponad 50 tysięcy ludzi, a u setek tysięcy wywołał zawały serca. Procesy sądowe ujawniły, że Merck celowo ukrywał wyniki własnych badań, które wskazywały na kardiotoksyczne działanie viooxa.

Teraz wiemy, że Merck ukrywał też wyniki badań wskazujące na neurotoksyczne działanie szczepionek MMR i brak ich skuteczności. Miliony dzieci, które zachorowały na autyzm i zostały trwale okaleczane po tych szczepieniach jednak się nie liczą, bo ten argument jest w korporacyjnych mediach całkowicie przemilczany lub zakłamywany. Zyski po trupach dzieci – to nadrzędne hasło szczepiennego biznesu, maskowane pozorną dbałością o tzw. zdrowie publiczne. Społeczeństwo składa się z jednostek, a jeśli wiele z nich jest okaleczanych przez jakiś lek czy szczepionkę, to nie może być mowy o żadnym zdrowiu publicznym, nawet teoretycznie.

Prof. Maria Dorota Majewska

I źródełko :

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/szczepionka-mmr-nieskuteczna-w-ochronie-przed-chorobami-prof-maria-majewska-2015-03

Jak widzisz Wiolka-fiolka , wciąż się uczę Obojniaku :)

Miłego :)
~anty.. niezalogowany
3 marca 2015r. o 11:12

~ANTY... niezalogowany
3 marca 2015r. o 11:13
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza