Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nowak zapytał Romana o Gliniadę
~ niezalogowany
23 lipca 2015r. o 9:16
~ napisał(a): A jak to jest że wyjazd do Zielonehj Góry i występy kosztowały tamto miast znacząco mniej niż 45 tys. zł. Tu dojazdu nie ma ludzie przynoszą swoje rzeczy do wytaplania w glinie i koszty organizacji kilkakrotnie wyższe - ja tego nie rozumiem

Idź do najbliższego spożywczego i zapytaj pani za ladą dlaczego kilogram sera kosztuje 20 złotych, a dziesięć kilo sera już 200. Wtedy może zrozumiesz.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Himen niezalogowany
23 lipca 2015r. o 10:07
Szewc w dziurawych butach chodzi. Nie znacie tego? Na całym świecie są promowane produkty regionalne. Niestety miejscowi są nasyceni takimi produktami. Ale przyciagają one rzesze turystów. Teraz mam pytanie! Dla kogo jest to święto? Ja osobiście wyjeżdżam co roku gdzie indziej na czas ŚC tak jak nasi znajomi. Ale mam dzieci i corocznie jesteśmy na początku dla Parady.Z jednej strony jestem za panem N. Ale zastanawiam się co kosztuje 40000 zł?! Z drugiej zaś strony nie ma imprezy bez zmian. No zobaczymy może zmiany wyjdą na dobre. Komu?
~ niezalogowany
23 lipca 2015r. o 10:22
~ napisał(a):
~żenuła napisał(a): Gliniada wpisała się w Święto Ceramiki i moim zdaniem powinna być zorganizowana. Nie chciałbym jenak żeby P. Nowak wykorzystywał sytuację że gliniana jest nieodłącznym elementem tego Swięta i chce wykorzystać sytuację chcąc nie małą sumkę 45tys. Co potrzebne jest do zorganizowania parady ? glina do pomazania i olbrzymie gadżety które zostaną zbudowane w tym celu a później gdzie one będą ? Przed knajpką ? Szkoda jednak że się nie dogadali. Mi osobiście podoba się widowisko jakim jest gliniada. Ciekawi mnie również jak będzie wyglądać tegoroczna parada. Życzę powodzenia !!

Berecie,gliniany analityku.PO kiego wuja wklejasz 2 razy te twoje wypociny.Po kiego wuja?

Aty co ? strażnik forum ??!! znalazł się ekspert specjalista !!
2798
#inetwlan nieaktywny
23 lipca 2015r. o 10:52
~ napisał(a):
~ napisał(a): A jak to jest że wyjazd do Zielonehj Góry i występy kosztowały tamto miast znacząco mniej niż 45 tys. zł. Tu dojazdu nie ma ludzie przynoszą swoje rzeczy do wytaplania w glinie i koszty organizacji kilkakrotnie wyższe - ja tego nie rozumiem

Idź do najbliższego spożywczego i zapytaj pani za ladą dlaczego kilogram sera kosztuje 20 złotych, a dziesięć kilo sera już 200. Wtedy może zrozumiesz.

Glinoludy wyjazdowo 15 osób - 15 000 zł

[img=1437639143_ukmcjdo.jpg]

[img=1437639934_1v46o8c.jpg]

rachunek prosty 1 osoba(Glinolud) = 1000 zł

w bolesławieckiej Gliniadzie 2014 maluje się około 1200 osób,
sześć 200l beczek i brakło gliny
koszt Gliniady 2014 w Bolesławcu zamknął się kwotą ponad 35 tys. zł
(koszty całkowite- razem z zabezpieczeniem i zezwoleniami, konkursami i nagrodami)

[img=1437640052_1butg3c.jpg]

[img=1437640536_p4ffu80.jpg]

[img=1437640640_9vrmd6w.jpg]

Jeśli Gliniada jest "CHAŁĄ" która ściąga do miasta tysiące ludzi
- to promujmy tę "CHAŁĘ" by w mieście się coś działo, by nie zatracić kolejnej ciekawej inicjatywy.

TOMATINA zaczęła się od przepychanek na rynku miejskim i trwa od 1945 roku,
miasto się tym szczyci i czerpie korzyści, dla czego my tak nie potrafimy?

Uczmy się od tych co umieją wykorzystać każdą okazję by zaistnieć i się pokazać Światu.

Przemysłu w Bolesławcu raczej nie odbudujemy, ale zawsze możemy rozwinąć miasto TURYSTYCZNIE unikalnymi imprezami
BnB czy Gliniada

miasto po woli umiera
nawet WOŚP już przestał tu istnieć

Podsumowując
Ja robię co lubię i dobrze się bawię, a że przy tym promuję rodzinne miasto - Życie

[img=1437641513_0lzm2t0.jpg]

<b>**** www.gabelek.eu **** www.inet-wlan.pl **** bądź co bądź nie bądź łabądź **** ====== SPRAWNY MONITORING w zasięgu Twojej ręki ====== ALARMY ======
~ niezalogowany
23 lipca 2015r. o 12:03
No jak się nie chce dogadać z miastem i np dkorzystać z promocji imprezy na plskatach miejskich to się potem samemu płaci. Jakoś to co tu napisane średno siè ma so wypowiedzi ośób również związanych z gliniadą nie koniecznie z Nowakiem. 0oza tym zastanawia mnie te 35 tys. skoro z innych źródeł jaskółki twierdziły że największa glinuada kosztowała ok 13000. A ponieważ tamto źródło udowodniło parę kĺamstw właścicieloei patentu jest jak dla mnie bardziej wiarygodne.
~ niezalogowany
23 lipca 2015r. o 12:49
~ napisał(a): No jak się nie chce dogadać z miastem i np dkorzystać z promocji imprezy na plskatach miejskich to się potem samemu płaci. Jakoś to co tu napisane średno siè ma so wypowiedzi ośób również związanych z gliniadą nie koniecznie z Nowakiem. 0oza tym zastanawia mnie te 35 tys. skoro z innych źródeł jaskółki twierdziły że największa glinuada kosztowała ok 13000. A ponieważ tamto źródło udowodniło parę kĺamstw właścicieloei patentu jest jak dla mnie bardziej wiarygodne.

weź się i zrób! powodzenia razem z " tamtym źródłęm"
~nana niezalogowany
23 lipca 2015r. o 13:13
~ napisał(a): No jak się nie chce dogadać z miastem i np dkorzystać z promocji imprezy na plskatach miejskich to się potem samemu płaci. Jakoś to co tu napisane średno siè ma so wypowiedzi ośób również związanych z gliniadą nie koniecznie z Nowakiem. 0oza tym zastanawia mnie te 35 tys. skoro z innych źródeł jaskółki twierdziły że największa glinuada kosztowała ok 13000. A ponieważ tamto źródło udowodniło parę kĺamstw właścicieloei patentu jest jak dla mnie bardziej wiarygodne.

mowisz o tym zrodle ktore przywlaszczylo kilkadziesiat tysiecy zloty wraz ze stowarzyszeniem..hmm a gdzie te pieniazki teraz sa ? KTo WIE ? poslutzyly zapewne do wkupienia sie w laski Wodza
~luk niezalogowany
23 lipca 2015r. o 13:30
Nigdy bym się nie spodziewał że sikawkowym,że to taki śliski gościu jest;(
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.