fobiak napisał(a):[email protected] napisał(a): a ja ci mówię Fobiak cham>uj bo nie warto
omowcu wyjasnie tobie twoja glupote bo sam tego nie zobaczysz
...
Zastosowana autokorekta
~ napisał(a):~ napisał(a):~ napisał(a): Mówcie co chcecie, ale mnie, pewnie jak wielu innych Bolesławian, nie stać na zakup ceramiki, której nowe wzory uważam za rewelacyjne. Taka prawda... Ostatnie wydatki na książki i wyprawki szkolne dla dzieci wyczyściły nasz rodzinny budżet całkowicie. Przechodząc się wśród tych straganów z ceramiką wniosek był tylko jeden - pracując za najniższą krajową o bolesławieckiej ceramice możemy tylko pomarzyć ;(
Podzielam Twoje zdanie.Nigdy nie kupiłam nic z ceramiki w czasie święta. Kiedyś chciałam sprezentować znajomym jakiś drobiazg i wybrałam się do jednego ze sklepów z ceramiką- ceny nie na moją kieszeń jak również pewnie i nie stać na zakup ceramiki przeciętnego boleławianina.To towar eksportowy.Produkowana u nas, co z tego, że ładna jak ceny wysokie i raczej tylko zagranicznych stać na jej zakup.
Zgadzam się z przedmówcami. Przeciętnego człowieka nie stać na takie drogie cudeńka. Po co produkować to akurat u nas? Tylko ludzi w oczy kłuje. Zakłady ceramiczne należy zburzyć a w ich miejscu uprawiać zboże. Na bułkę większość z nas będzie stać. Glinoludy oczywiście też do odstrzału. Nie stać nas na takie drogie fanaberie. Niech inne miasta sobie takie atrakcje fundują jak nie mają co z kasa robić. U nas lamp i chodników brakuje :-)
~Gringo napisał(a): I co udalo sie zrobic procesje,kukłe w garniturze na pegazie, ale nie udało sie wysmarowac gliną?? Ciekawe.. Widac teraz o co chodziło. Wcale nie o wysmarowanie sie gliną i paradowanie jak ...e tylko o co? Sama parada glinoludow ani nie jest ciekawa, ani fajna, ani nie utożsamia z bc. 100x lepiej wygląda parada ludzi wymalowanaych w zdobienia takie jak na boleslawieckej ceramice. I o co tyle szumu? Czy tak naprawde wysmarowanie sie gliną czy tam innym kałem jest takie super? Jak chcecie zabłysnąć lepiej sie smalcem wysmarowac.
Zastosowana autokorekta
~Gosia napisał(a): Jak mi ten Nowak na nerwy działa... ehs... czy tylko mi?