Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

11445
PanM
29 kwietnia 2022r. o 12:07
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a):
Wierni sami sobie nakładają bezwzględne oddanie na wszelki wypadek.

"Oddanie na wszelki wypadek" moim zdaniem jest bezcelowe. Taka postawa - masz Boże paciorek tak na wszelki wypadek, gdybyś jednak był - to nie jest droga do zbawienia.

Oświeć mnie proszę co to jest to " zbawienie " / konkretnie /.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Horus niezalogowany
29 kwietnia 2022r. o 12:49
~~Kirowy Kokornak napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a):

Horus, Tytoń zapala ci światło, a ty dalej jak ta krowa zastanawiasz się czy to dzień czy noc :)
Takiś oczytany, a nic nie rozumiesz.

zapala mi światło a sam brnie w ciemnościach...;D

a kiedy zadaję mu pytanie- jako bardziej ''oświeconego'' - ;D umyka ...
~~Wesoły Romek niezalogowany
29 kwietnia 2022r. o 12:55
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Jezus dał mi takie prawo. I nie tylko prawo, ale i obowiązek. Obowiązek taki ma każdy, podkreślam KAŻDY katolik.

Prędzej jesteś neokatolikiem po 89 roku :) Biblię dopiero zobaczyłeś bo kiedyś wicie rozumicie czasu nie było, bo jak nie zebranie POP to czyny społeczne :)
~~Horus niezalogowany
29 kwietnia 2022r. o 13:00
był czas w pewnym kraju :D że nowożeńcom dawało się w prezencie ślubnym książkę wodza narodu...
dlaczego tu w tak katolickim kraju księciuniu udzielający ślubu nie daje Biblii nowożeńcom a tylko czeka na kopertę z datkiem za ''usługę'' ?

tytoń ...wiesz coś na ten temat czy w początkach chrześcijaństwa też pobierano opłaty za sakramenty? ;D
~~Kirowy Kokornak niezalogowany
29 kwietnia 2022r. o 13:22
~~Horus napisał(a): był czas w pewnym kraju :D że nowożeńcom dawało się w prezencie ślubnym książkę wodza narodu...
dlaczego tu w tak katolickim kraju księciuniu udzielający ślubu nie daje Biblii nowożeńcom a tylko czeka na kopertę z datkiem za ''usługę'' ?

tytoń ...wiesz coś na ten temat czy w początkach chrześcijaństwa też pobierano opłaty za sakramenty? ;D

Tak, pobierano. Od zawsze Kościół był utrzymywany przez wiernych. I tak powinno być.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
29 kwietnia 2022r. o 13:33
~~Horus napisał(a):

Nie wiem, za mały wtedy byłem. Nie pamiętam :-P
Nikt nikogo siłą do czytania Biblii nie zmusi. Choćby nowożeńcy dostawali księgę ze złota to i tak nie ma gwarancji że do niej zajrzą. Już prędzej, gdy sami ją sobie kupią.
Co zaś do opłat. Biblia mówi że apostołowie trzymali kasę. Skąd się brały w niej pieniądze? Czy za sakramenty, czy za uleczenia, czy za nauki. Nie przypominam sobie by gdzieś o tym było szczegółowo napisane. Ale że słudzy Boga nie zawsze otrzymują mannę z Nieba, to muszą też liczyć na datki wiernych. A te często są uiszczane przy konkretnych okazjach. Nie widzę o co tu się oburzać.
~~Wesoły Romek niezalogowany
29 kwietnia 2022r. o 14:12
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a):

Nie wiem, za mały wtedy byłem. Nie pamiętam :-P
Nikt nikogo siłą do czytania Biblii nie zmusi. Choćby nowożeńcy dostawali księgę ze złota to i tak nie ma gwarancji że do niej zajrzą. Już prędzej, gdy sami ją sobie kupią.
Co zaś do opłat. Biblia mówi że apostołowie trzymali kasę. Skąd się brały w niej pieniądze? Czy za sakramenty, czy za uleczenia, czy za nauki. Nie przypominam sobie by gdzieś o tym było szczegółowo napisane. Ale że słudzy Boga nie zawsze otrzymują mannę z Nieba, to muszą też liczyć na datki wiernych. A te często są uiszczane przy konkretnych okazjach. Nie widzę o co tu się oburzać.

Absurd XXI wieku :) "barany" dają "pastuchowi" kasę za życie po śmierci w Raju :) a "pastuch" za ich kasę ma Raj za życia :)
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
29 kwietnia 2022r. o 15:24
Raj powiadasz... To dlaczegoś sam nie skorzystał, skoro to taki Raj?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza