M21W2 napisał(a): Janusz chcesz pokazać że " mądrością " odnośnie Solidarności dorównujesz Przemkowi ? , przypomnę ZZ są organizacjami ludzi pracy , to oni decydują o wyborze przewodniczącego i oni jego oceniają , Tobie i mnie nic do tego .
Millera krytykujesz bo nie myślisz co piszesz , zadaj sobie pytanie czy przyjęcie dyrektywy odnośnie płac zwiększy czy zmniejszy i tak wysoką inflacje , zadaj sobie pytanie czy drobni i średni przedsiębiorcy wytrzymają tak znaczne podwyżki
o których piszesz , spytaj pracodawców czy oni to zaakceptują .
Teraz napisz że ja związkowiec nie jestem za robotnikami tylko za przedsiębiorcami , od razu ci odpowiem , demagogia
jest często wykorzystywana przez populistów twojego pokroju .
Lucjan ...ja tylko odnoszę się do słów Millera i tego co mówią rolnicy blokujący w strajku kolejne rondo ...na ciągnikach wywiesili jakieś banery o ''solidarności'' tylko widzisz nie chodzi im o związek a o solidarność rolniczą ...
jeden ze strajkujących nawiązał w swojej wypowiedzi do tego że on od lat nie był nad morzem a przewodniczący jeździ tam rok w rok a praktycznie nic nie robi w sprawie rolników i związków rolniczych ...
Lucjan -ludzie są pamiętliwi a teraz kiedy jakiś minister zakłada kamizelkę opatrzoną logiem Solidarności robią się nieufni ...
musisz to zrozumieć ...
mam prośbę ...nie stawiaj mnie gdziekolwiek w pobliżu tego kłamliwego grubasa...
ja pamiętam jak go nawet ostatnio określiłeś i przyznaję ci rację ...