Zastosowana autokorekta
falco napisał(a): niezły link niezapominajki
ja wybrałem ten fragment...
''Mamy okazję żyć w czasach wyjątkowych. Bez względu na to, co próbuje się nam wmówić, jest to okres przełomu. To w znacznej mierze od nas zależy, jak dalej potoczą się losy Polski. Możemy bezrefleksyjnie wciąż zadłużać się na koszt przyszłych pokoleń, dawać cichą zgodę na rujnowanie gospodarki, rodziny, społeczeństwa i umysłów ludzkich – albo możemy powiedzieć nie. Zbliżają się wybory – najpierw do Parlamentu Europejskiego, następnie do samorządów oraz w końcu do Parlamentu Polskiego. Naprawę państwa oraz naszej sytuacji musimy rozpocząć od wymiecenia ze struktur międzynarodowych i krajowych szkodników, działających na niekorzyść Polski. Później można zacząć budować od nowa. Korekty i drobne reformy systemu nie wystarczą – sprawy zabrnęły za daleko. Czas na radykalne rozwiązania!''
~~Ognistorudy Pomidor napisał(a):~~Spopielała Niezapominajka napisał(a): O podwyżkach można pomarzyć, pracodawcy na tym nie zależy żeby Polak pracował za godne pieniądze. Weźmie pracownika ze wschodu.
czy 4000 brutto to godziwe pieniadze?
~~Spopielała Niezapominajka napisał(a):falco napisał(a): niezły link niezapominajki
ja wybrałem ten fragment...
''Mamy okazję żyć w czasach wyjątkowych. Bez względu na to, co próbuje się nam wmówić, jest to okres przełomu. To w znacznej mierze od nas zależy, jak dalej potoczą się losy Polski. Możemy bezrefleksyjnie wciąż zadłużać się na koszt przyszłych pokoleń, dawać cichą zgodę na rujnowanie gospodarki, rodziny, społeczeństwa i umysłów ludzkich – albo możemy powiedzieć nie. Zbliżają się wybory – najpierw do Parlamentu Europejskiego, następnie do samorządów oraz w końcu do Parlamentu Polskiego. Naprawę państwa oraz naszej sytuacji musimy rozpocząć od wymiecenia ze struktur międzynarodowych i krajowych szkodników, działających na niekorzyść Polski. Później można zacząć budować od nowa. Korekty i drobne reformy systemu nie wystarczą – sprawy zabrnęły za daleko. Czas na radykalne rozwiązania!''
falco, wspominałem kiedyś, że zadziwia mnie twoja trzeźwość umysłu :-). Bałem, się że wyskoczysz jak diabeł z kapelusza i namieszasz w temacie a tu miłe zaskoczenie. Często się ścieramy ale o dziwo dzisiaj piszesz pozytywnie o moim poście i trzymasz że tak stronniczo powiem "właściwą stronę" .To mnie cieszy, że chociaż raz mamy wspólny mianownik :-).