Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Prośba do zwolenników obecnej opozycji.

~~Makowy Grab niezalogowany
12 stycznia 2023r. o 14:47
~~Mieszkaniec Bolesławca napisał(a): Grab, rozumiem Twój wpis, ale trochę się z nim nie zgadzam. Pieniądze płynące do Polski - skądkolwiek - mało mnie interesują. Jeśli już, to kto (konkretnie) te pieniądze "przytuli". Jako tzw. zwykłym zjadaczom chleba, ani nam tej kasy nie dadzą, ani jej nie zabiorą. Wiem, o ile więcej mam w portfelu teraz i ile miałem za poprzednich rządów oraz na co mnie stać obecnie i na co mnie było stać w czasach, gdy władzę dzierżyły persony z obecnej opozycji. Uczciwie to jest mi lepiej niż kiedyś i jeśli miałbym ryzykować zmianę władzy, to tylko wówczas, gdy ta inna, polepszy mój los, a jakoś nikt mi konkretnie tego nawet nie obiecuje, a tylko krytykuje to, co jest teraz.

Jednak nie do końca zrozumiałeś. Te pieniądze do Polski by nie trafiły tylko na konta niemieckich firm, które realizowałyby unijne zadania w naszym kraju. Nie dość że nic byśmy z tego nie mieli, to jeszcze cierpielibyśmy z powodu setek ustępstw, których od nas domaga się Unia.
Przykładowo kazaliby nam zrezygnować z "aut trucicieli" na rzecz "ekologicznych" elektryków. To wtedy większości z nas pozostałby tylko rower lub hulajnoga elektryczna.
Skutki tego że Unia kazała pozamykać nasze polskie kopalnie, odczuwa spora część z nas. Jeśli nie przez chłód w chałupie, to przez inflację, którą napędza też cena węgla.
I wiele, wiele innych podobnych rewolucyjnych unijnych pomysłów.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Białoszara Truskawka niezalogowany
12 stycznia 2023r. o 15:06
Liczyć Pan nie umie i tyle. Nie chodzi o to żeby dawać, a żeby nie zabierać. Gdybym ja rządził zabrałbym wszystkie 500+, emerytury. A obniżył podatki, uprościł. Zrobi z Polski raj podatkowy, dla pryciągnięcia inwestycji.
~~Mieszkaniec Bolesławca niezalogowany
12 stycznia 2023r. o 15:08
Grab, ja rozumiem i w pełni popieram Twoje rozumowanie. Odniosłem się tylko do części zadośćuczynienia, bo to ta część dla konkretnych ludzi. Spójrz natomiast na inne wpisy. Te (zamierzone) wyznawcy opozycji nie rozumieją nawet prostej prośby o napisaniu czegoś na "tak", a nie obelg i wpisów na "nie". I ciągle twierdzą, że na prawicę głosują ci mniej inteligentni :) Najlepszy jest gościu, którego stać na branie "z kupki" po 20 tysięcy na każdy koniec roku (przez 7 lat to "tylko" 140 tys.). Rzeczywiście biedaczek :) Ciekawe co za "mały rodzinny" biznes prowadzi, że za czasów PO-PSL zdążył odłożyć aż tyle kasy.
12 stycznia 2023r. o 15:17
Truskawka, a Ty wiesz, gdzie żyjesz i na jakim świecie? Żaden rząd z kraju będącego w UE nie ma takich możliwości, o jakich piszesz. Utopijne tezy to możesz głosić w domu. Ogłaszając je publicznie tylko się ośmieszasz. No chyba, że w swoim środowisku uchodzisz za guru. Zresztą ten temat dotyczy czegoś innego niż urojonych pomysłów.
~~Jurko61 niezalogowany
12 stycznia 2023r. o 17:04
~~Mieszkaniec Bolesławca napisał(a): Grab, ja rozumiem i w pełni popieram Twoje rozumowanie. Odniosłem się tylko do części zadośćuczynienia, bo to ta część dla konkretnych ludzi. Spójrz natomiast na inne wpisy. Te (zamierzone) wyznawcy opozycji nie rozumieją nawet prostej prośby o napisaniu czegoś na "tak", a nie obelg i wpisów na "nie". I ciągle twierdzą, że na prawicę głosują ci mniej inteligentni :) Najlepszy jest gościu, którego stać na branie "z kupki" po 20 tysięcy na każdy koniec roku (przez 7 lat to "tylko" 140 tys.). Rzeczywiście biedaczek :) Ciekawe co za "mały rodzinny" biznes prowadzi, że za czasów PO-PSL zdążył odłożyć aż tyle kasy.

,,I ciągle twierdzą, że na prawicę głosują ci mniej inteligentni :)''
,,Ciekawe co za "mały rodzinny" biznes prowadzi, że za czasów PO-PSL zdążył odłożyć aż tyle kasy.''

PIS-i pomiocie ,to ,,aż tyle kasy'' to zaoszczędzone 20 tyś. rocznie .O waszej inteligencji to zamilknę ,jesteś znakomitym jej przykładem .Niczego w swoim poparciu nie zmieniaj ,głosuj dalej na swoich . Pasujesz tam jak ulał.
~~8 gwiazdek niezalogowany
12 stycznia 2023r. o 17:10
~~Mieszkaniec Bolesławca napisał(a): Grab, ja rozumiem i w pełni popieram Twoje rozumowanie. Odniosłem się tylko do części zadośćuczynienia, bo to ta część dla konkretnych ludzi. Spójrz natomiast na inne wpisy. Te (zamierzone) wyznawcy opozycji nie rozumieją nawet prostej prośby o napisaniu czegoś na "tak", a nie obelg i wpisów na "nie". I ciągle twierdzą, że na prawicę głosują ci mniej inteligentni :) Najlepszy jest gościu, którego stać na branie "z kupki" po 20 tysięcy na każdy koniec roku (przez 7 lat to "tylko" 140 tys.). Rzeczywiście biedaczek :) Ciekawe co za "mały rodzinny" biznes prowadzi, że za czasów PO-PSL zdążył odłożyć aż tyle kasy.

Inteligentny pisowski zaczynasz grać mi na nerwach jesteś chamem i prostakiem udającym mądralę ,wsadź sobie w dope te swoje pytania i zapierdala.. głosować na Kaczora i Morawieckiego może jeszcze dostaniesz 15 emeryturę z moich podatków .Faktycznie 140 tys to niewyobrażalna kwota ,chyba dla ciebie nierobie .

Zastosowana autokorekta

12 stycznia 2023r. o 17:15
Nie zawiodłeś mnie Jurko. Na 100% wiedziałem, że z braku argumentów, zaczną się inwektywy i wyzwiska. I nie narzekaj, skoro możesz zaoszczędzić aż 20 tys. rocznie. Aha, jeszcze tak na koniec inteligencie. Skrót od tysiąca to "tys.". "Tyś", to określenie osoby - z języka chłopsko-robotniczego :)
12 stycznia 2023r. o 17:19
Teraz i 8 gwiazdek dołączył. Inteligencja opozycyjna rośnie w siłę. Zabawne, że oni nie dostrzegają swoich ograniczeń myślowych.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.