~zespół ISTRIA napisał(a): Witam wszystkich bolecnautów. Pragnę podziękować za wszystkie posty dotyczące działalności naszego zespołu. Dziękuję serdecznie zarówno za te pozytywne, które pozwalają nam wierzyć, że to co robimy podoba się, jak i za te negatywne, które mam nadzieję pozwalają nam naprawiać błędy i niedociągnięcia, by w przyszłości zadowolić jeszcze większe grono naszych klientów. Zapewniam, że z każdej opinii o nas wyciągamy wnioski i staramy się naprawiac popełnione błędy. Podobnie bez wątpienia będzie z wypowiedzią Pani ,,antyistrianki,,, czy Gnata ( według mnie ci Państwo są małżeństwem). Problem tylko w tym, że w poście Pani antyistrianki są same sprzeczności. Bardzo słusznie zauważyli tę kwestię ,, jegomość,, i ,,MX,,. Tu muszę przeprosić ,,jegomościa,, ,że przez to dopadł go sarkazm ze strony Gnata. Niezrozumiałe jest dla mnie dlaczego Gnat próbował mnie obrazić stosując w swojej wypowiedzi bardzo brzydki epitet w stosunku do mojej osoby. Jezyk polski jest naprawdę tak plastyczny, że zwrot ten bez najmniejszego problemu można zastąpić innym, nie tracąc sensu wypowiedzi.
Wydaje mi się, że kultura wypowiedzi powinna nam towarzyszyć w każdej dziedzinie życia, niezależnie od tego, czy wypowiadamy się na forum, czy w zaciszu domowym.
Zapeniam ponownie, że mimo niezrozumiałych sprzeczności w tych postach wyciągniemy z nich wnioski, by w przyszłości takich wypowiedzi nie było lub było ich jak najmniej. Niestety na kulturę wypowiedzi nie mamy wpływu.
Drodzy Państwo nie zamierzamy wchodzić w polemikę z kimkolwiek na forum bolec info, bo uważamy, że rubryka ta jest stworzona, by pomóc znaleźć zespół na swoje wesele, więc post ten jest incydentalnym w tej kwestii. Dodam tylko, że posiadamy numery kontaktowe do wielu zespołów z Bolesławca i okolic, wiec jeśli sa osoby nie mogące sobie poradzić ze znalezieniem odpowiedniego zespołu na swoje wesele- chętnie pomożemy. Traktujemy bowiem inne zespoły jak kolegów po fachu, nie zaś jak konkurencję.
Pozdrawiam
Mariusz zespół ,, ISTRIA,,
Rzeczywiście, może nie jasno się wyraziłam w tym potoku myśli, które chciałam wyraźić.Sciślej mówiąc chodzi o to ,że zespól Istria nie wywiązał sie ze wszytkich szczegółow, które wczesniej ustaliliśmy( tj repertuar,oczepiny, konkursy, "wodzirejowanie"), mimo to wesele się udało, gdyż goscie nie wiedzieli co było ustalone i z ich perspektywy było w porządku.
Jeden z gosci switował to tak:"Jedna zagraja fajną inna skopią,-jak każdy"Innym , tym starszym podobały sie bardzo te starsze utowory, dlatego byli zachwyceni .Jednak ja uważam ze dobry zespół powinien zabawić i młodych i starych.Kiedy bawi sie przewaga starszych powinni zagrac cos dla młodych i na odwrót, żeby pociągnac do zabawy wszystkich.
Nie twierdzę, że wszystko było źle.Jak wspomniałam wczesniej, zespól pieknie spiewa, widać ze to dobrzy muzycy,ale niestety nie wodzireje.
Szkoda ze Pan Mariusz nie odniosł sie do szczegółow o których napisał gnat, tylko do jego kultury osobistej.
;( ;(