~Gość niezalogowany
22 października 2008r. o 13:47
Chciałbym zabrać głos w tej dyskusji, która jak mi się wydaje nie powinna mieć miejsca wcale.
Przede wszystkim wstyd mi za zespoły, które nie widząc innej możliwości ,,gnoją ,,i mieszają z błotem swoich konkurentów. Ja jestem z Chojnowa i też gram i śpiewam w kapeli muzycznej.
Musicie wiedzieć, że posty te czytają ludzie nie tylko z Bolesławca i zapewniam, że taka dyskusja nie przynosi dobrego imienia ani Wam ani miastu, ani portalowi bolec info.
Panowie, którzy obsługują ten portal powinni bardziej przyglądać się wypowiedziom piszących i
jesli taka wypowiedź wydaje się mieć znamiona nieuczciwej konkurencji nie powinni jej zamieszczać. Jeśli tego nie będą robić bolec info stanie się ogólnodostępną stroną służacą do walki konkurencyjnych firm, służacą do opluwania i wyszydzania. Nie tylko w tym temacie tak się dzieje. Podobnie jest w temacie ,,szukam pracy,,. Zamiast rzetelnych informacji czytamy niewybredne komentarze do zamieszczanych tam ogłoszen. Przykładów moge podawać więcej.
Pytam, czy na tym polega wolnośc wypowiedzi? Chyba nie. A w tej chwili strona bolec info nosi znamiona taniego( czyt. darmowego brukowca ) powoli zatracając walory informacyjne.
To tak na marginesie. A jeśli redaktorzy bolec info przyglądają się biernie całej pseudo duskusji ja dodam coś od siebie i mam nadzieję, że nie zostanie to wycięte, a jeśli tak to skorzystam z portalu bolesławiec org i tam umieszcze swoje spostrzezenia.
Zakładając przypadkiem, że niektóre z postów nie są pisane przez konkurencje odniosę się do kilku ostatnich postów.
Po pierwsze ktoś kto podpisał sie ,,tylda,, może wyjaśni co miał na myśli pisząc ten post.
A może brak ci na to odwagi? Wiem, zaraz mi odpisze, że nic złego nie miał na myśli, że wszystko jest ok. Typowe zachwanie tchórza, który chowa się za anonimowoscią. Paskudna cecha. Czytam też o pani, która skreśla zespół bo nie zagrał jej czegoś z płyty. Droga Pani ja również gram w zespole i gdyby Pani do mnie przyszła z płytą na której są utwory, które Pani widziałaby na weselu to bez zbędnych dyskusji pożegnałbym Panią. Droga Pani każdy zespół ma swój repertuar i albo się to Pani podoba, albo nie. Jeśli idzie Pani do slepu z odzieża damską, czy chce Pani kupić kalesony męskie? Chyba nie. Po co więc narzucać coś zespołowi, który pewnie nie od miesiąca jest na rynku. A jeśli faktycznie nie zagrali czegoś, czy aż tak mocno odbiło się to na jakości ich pracy, żeby odradzać kapelę innym, czy nadszarpnęło tylko Pani ambicję. Chyba sie Pani mocno zagalopowała. Podobna sytuacja jest we wcześniejszych postach. Chyba chodzi o zespół Takie Trio. Ktoś stwierdza, że nie potrafią grać itd. Zastanawiam sie czy osoba piszące te słowa ma prawo tak pisać. Czy ma choć niewiele pojęcia o muzyce. Najczęściej jest tak, że zypełny laik ma najwięcej do powiedzenia. Stan człowieku sam na scenie i zobaczysz, czy ty będziesz dobrze to robił. Postuluję więc do zespołów, aby nie dali tak po sobie ,,jeździć,,
Nie po to uczymy się, robimy próby, potem cieżko pracujemy na na imprezach żeby czytać takie paszkwile. Piszą niektórzy, że kapela popiła na weselu. Pytam więc, czy sami wzięli trunki, czy ktoś z wesela im postawił. Sam jestem z branży, wiec przepraszam, ale mnie to ruszyło. Jeszcze raz apeluję do zespołów nie pozwólcie tak się oczerniać.
Redaktorom bolec info życzę, aby na łamach tej strony ukazywały się posty nacechwane większą kulturą wypowiedzi.