Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10897
#Anonim10897 nieaktywny
5 czerwca 2013r. o 15:47
Pannazdzieckiem napisał(a):
~ napisał(a): ... Następne 20 lat to wegetacja za najniższą ...

A mi właśnie chodzi o to , aby nikt nie musiał wegetować. Razem stanowimy siłę Kolego 217 :) Piękna Kobieta, Virgo , również się przyłączy , podobnie , jak i Przemuś. Chwała intelektowi , na pochybel Lemngom... chociaż o Nich również trzeba dbać . Miłego dnia Wam życzę , na mnie pora :)

Witaj Kawalerzezdzieckiem . Przyłączam się .Oto moja "deklaracja":

A.Safranow , "Daj dłoń , Towarzyszu daleki"

Kroczy zgodny szyk, a w nim ty i ja,
wspólny cel nas łączy mocniej co dnia.
Pokój utrwalimy na miliony lat,
zbudujemy piękny świat.

Daj dłoń, towarzyszu daleki,
te same, co ja, cele masz.
Iść razem na bój
to los mój i twój,
niezłomny jest związek nasz.
Daj dłoń, towarzyszu daleki,
niezłomny stał się związek nasz.

By, jak młodość, każdy dzień piękny był,
nie szczędź dla pokoju swych młodych sił.
Żeby faszyzm nie wstał już, pilnie bacz.
Niechaj stoi czujna straż.

By pożary nie zaczęły się w krąg,
żagiew wojny wytrącajmy im z rąk.
Podżegaczy przytrzymujmy za dłoń,
w pogotowiu miejmy broń.

Pieśń przyjaźni nuć odważnie i w głos,
w tej przyjaźni nasza pewność i moc.
Chodźmy razem, kiedy woła nas w dal
prosty szlak ostatnich walk.
:*
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
5 czerwca 2013r. o 16:02
Absurd ?Rzeczywistość ? Czy może raczej absurdalna rzeczywistość ?;p

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/szczecin/modlitwa-zamiast-nauki-i-sprawdzanie-kanapek-w-pia,1,5518518,wiadomosc.html
10897
#Anonim10897 nieaktywny
5 czerwca 2013r. o 16:02
DO PANA _M :

cytuję: "Gdyby nie różnice światopoglądowe można by mieć pewność że Pani profesor jest z Ruchu Palikota.Tak , niemal wszystko się zgadza.Tego typu opinie powinny być jak najszerzej przedstawiane opinii publicznej.Polecam. "

Przemku ,miło , że wysłuchałeś tematu wklejonego przeze mnie. Jednakże nie mogę ABSOLUTNIE zgodzić się z tym , co napisałeś.
Pani Profesor , to AUTORYTET.
Zagadnienia , które omówiła ,wynikają z analizy ekonomicznej gospodarki polskiej. Tu nie ma "lania" wody ani populizmu.

RP , to tania zagrywka ,zwyczajna dążność jego liderów do "pozyskania" coraz większej ilości członków. Z tym wiążą się wpływy gotówki do kasy klubu. Tam nie idzie o jakość , lecz o ilość. Popatrz na głównego RP - zachowuje się , jak skoczek cyrkowy.Nie trafi taki na właściwą trampolinę , znów odbija się i skacze dalej... :>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 czerwca 2013r. o 16:03
O ! przepraszam Virgo , z takimi rzeczami to do Altera, ja prosty chłop jestem :D Nie znam się na poezji :) Ładny pejzaż ( kurcze , jak się to pisze ? ) , cieszę się , że wreszcie postanowiłaś się przedstawić ... to kiedy piwko ? Myślę , że E się ucieszy , lubi poznawać Bolecnautów i Bolecnautki , podobnie jak i ja :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
5 czerwca 2013r. o 16:06
oj.. Virgo tutaj się z Tobą nie zgodzę :) RP zaproponował zaprzestanie finansowania partii ze środków publicznych na co PiS bardzo zaprotestował ,więc chyba nie masz prawa posądzać RP o chęć korzystania z państwowego sponsoringu ?
10897
#Anonim10897 nieaktywny
5 czerwca 2013r. o 16:13
~ napisał(a): oj.. Virgo tutaj się z Tobą nie zgodzę :) RP zaproponował zaprzestanie finansowania partii ze środków publicznych na co PiS bardzo zaprotestował ,więc chyba nie masz prawa posądzać RP o chęć korzystania z państwowego sponsoringu ?

Wiesz dlaczego nie zgodzisz się? Bo nie pomyślałeś - każdy członek ma obowiązek wnoszenia składki. Składki są zróżnicowane .Ci , którym ugrupowanie "załatwiło" "chlebowe" stanowisko gdzies tam , odpala stosownie wyższą składkę. Im więcej takich , tym więcej kasy.Majatek partii to nie tylko finansowanie ze środków publicznych.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 czerwca 2013r. o 16:16
~ napisał(a): .... RP o chęć korzystania z państwowego sponsoringu ?

Czytać ustawy, Drogi Kolego nie jest źle. Osobiście niewiele rozumiem z prawniczej paplaniny , pewien jednak jestem , że nie ma takiej partii na tej nieszczęśliwej Planecie , która nie korzysta z subwencji ( kurcze , jak się to pisze ? :) )

Jeśli jesteś w stanie , to podaj proszę przykłady :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10897
#Anonim10897 nieaktywny
5 czerwca 2013r. o 16:19
Pannazdzieckiem napisał(a): O ! przepraszam Virgo , z takimi rzeczami to do Altera, ja prosty chłop jestem :D Nie znam się na poezji :) Ładny pejzaż ( kurcze , jak się to pisze ? ) , cieszę się , że wreszcie postanowiłaś się przedstawić ... to kiedy piwko ? Myślę , że E się ucieszy , lubi poznawać Bolecnautów i Bolecnautki , podobnie jak i ja :)

No , nie koniecznie do Altera :D Treść nie jest zawoalowana , wszak mówimy o wspólnej idei :* Wszystko zrozumiałe. Świetnie ,że jesteś " prostym chłopem" !! Wszak to jest ta prawdziwa "męcizna" ( "Nikodem Dyzma")

Piwko ?? A pozwoli Tobie "ta jedyna" ??

A ten pejzaż - to samotna , stara łódź (barka) , pozostawiona na skraju morza. Na niej kiedyś rybacy wypływali by łowić...Miło ,że spodobała się Tobie :*
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo