Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Powiatowy Urząd Pracy - sklep bez towaru
~kosmopolita niezalogowany
3 stycznia 2013r. o 22:33
Powiem tak niestety to prawda i marne szanse na porządną pracę i to z PUP.
Po za tym co najgorsze to że nie liczą się z ludźmi którzy tracą zasiłek i te osoby pozostają bez dochodów.
Jak dana osoba nie daj Boże nie zjawi się w terminie zostaje skreślona .
Szok totalny jak można tak ludzi traktować jak przedmioty.
Bo musi liczyć się statystyka i plan.
Kiedy wszyscy zaczną liczyć się z ludźmi
Takie osoby potrzebują wsparcia a co ważne pracy by godnie żyć.
Jest w końcu XXI wiek ;( ;( ;( ;( ;(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Artur Kubanik niezalogowany
3 stycznia 2013r. o 22:42
Dziwią mnie wyniki sondy. Zlikwidować jest prosto ( choć byłby niesłychany opór "społeczny" bo te - ileś tam osób pracujących w PUP i ich rodziny stanowią poważne lobby w lokalnych społecznościach.
Ale przecież w cywilizowanych krajach jest opieka nad bezrobotnym i do tej cywilizacji dążymy. Obrzydliwi kapitalści wydają pieniądze bez sensu?
Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłoby, żeby PUP zaczęły mieć konkurencję ( wtedy albo się zmienią albo zginą). Konkurujące firmy dostawały by dotacje państwowe ( z tej samej puli teraz przeznaczonej na PUP-y) ale ZA znalezienie bezrobotnemu pracy.
A co do samego tekstu - mamy wolny rynek i jeżeli jest dużo ludzi bez pracy, to firmy robią z nimi co chcą. I nie będzie inaczej. Każdy jest kowalem swego losu.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
4 stycznia 2013r. o 5:33
Ktoś przejmuje komentarze tego postu pod nowym wątkiem założonym w tym celu .
Zatytułowanym " Przyszłość urzędów pracy " Ilość głosów w obu sondach jest identyczna .Piszę to aby sprawdzić czy komentarze są przekierowywane tam.

Dopisane 04.01.2013r. o godz. 05:33:

masii napisał(a): Jeżeli znasz taki przypadek osobiście:
Pan M. napisał(a): Następny numer to umowa na niepełny etat a praca ponad etat.

A nie informujesz o przestępstwie to sam popełniasz przestępstwo. Taka delikatna uwaga.
>

Uwaga rzeczywiście delikatna .Wręcz subtelna.
Problem tego typu praktyk ma jednak swoje podłoże bardzo wysoko jak na nasze lokalne możliwości..Jest to mechanizm ściśle powiązany z takimi tworami jak PUPy .Zło / kombinatorstwo / dzieje się tylko dlatego że ktoś na to pozwala.Dzieje się bo prawo celowo pozostawia luki .Najjaskrawszym przykładem jest tu ustanowiona ustawa o płacy minimalnej a równolegle z nią dopuszczanie Agencji Pracy tymczasowej bez żadnego buforu bezpieczeństwa dla pracobiorców.Takim buforem było by ustanowienie minimalnej stawki godzinowej na poziomie 1/160 minimalnej pensji.Czy Pan ma taką moc aby zaskarżyć prawo stanowione w sejmie ?

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~Waldemar Szoka niezalogowany
4 stycznia 2013r. o 12:13
Według mnie ta instytucja jest kolejnym miejscem pracy dla kolesi,znajomych,rodziny. Nie udało mi się dowiedzieć że kogokolwiek pozytywnie załatwił ten urząd i żeby petent był usatysfakcjonowany. Opinia ta jest wynikiem długoletniej obserwacji pracy tegoż urzędu. Zupełnie innaczej działają urzędnicy w tych urzędach na Zachodzie. Wystarczyłoby przetransformować taki tryb pracy na nasz teren. Ale komu to się chce!! Po co sobie robić kłopoty!! jak można bezstresowo nic nie robiąc brać tą samą gażę ;)
~"""" niezalogowany
4 stycznia 2013r. o 12:20
dokladnie nasz urzad pracy to jedna wielka tragedia staralam sie o dotacje papierow masa wiele szkolen za ktore musialam placic a po 5 miesiacach dowiedzialam sie ze braklo im kasy na dofinansowanie za szkolenia ktore sa mi nie potrzebne niktmi pieniedzy nie wrocil .
~ niezalogowany
4 stycznia 2013r. o 14:16
bo nie mam znajomości w tym rejonie, a ty masz?dostałam się do Urzędu bez znajomości, ale w pewnym momencie byłam dla nich niewygodna, więc musiałam odejść, mimo że działałam zgodnie z prawem.....Ale nie poddaję się mam dobre wykształcenie, wiele kursów jestem mobilna i prędzej czy później ją znajdę, na razie chodzę na rozmowy byłam ostatnio na jednej a teraz na kolejną mam zaproszenie, no i co nic się nie staram nie mam szans?
~BEZROBOTNA POSZUKUJĄCA PRACY niezalogowany
4 stycznia 2013r. o 14:17
a masz inne wyjście bez znajomości?z czegoś i za coś trzeba żyć w tym chorym Polskim kraju
~BEZROBOTNA POSZUKUJĄCA PRACY niezalogowany
4 stycznia 2013r. o 14:19
i przymierać głodem?albo chodzić po śmietnikach co jest tutaj w Bolcu bardzo częste wystarczy popatrzeć...........dookoła siebie przy blokach
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.