Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławianie zapłacili za błąd Piotra Romana. Czy prezydent przeprosi?!
2951
#Anonim2951 nieaktywny
11 czerwca 2013r. o 9:03
~ napisał(a): ...ne pytanie : a na jakie konto ma otrzymać odszkodowanie ??

"Tatusiu" 83.3.14.***,
przeczytaj jeszcze raz moje pytanie.

PS.
Podpowiem (jak to sikający pod górę robił).

Otrzymała czy otrzyma ?
Bolesławianie zapłacili czy zapłacą ?

Dopisane 11.06.2013r. o godz. 09:03:

Dzięki Vinyl za wyjaśnienie.

PS.
Może już najwyższa pora na imienne podpisywanie publikowanych informacji na portalu Bolec.Info ?
Nie uważasz ?

Zastosowana autokorekta

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5413
#Przemyslaw nieaktywny
11 czerwca 2013r. o 9:13
Za błędy władzy Bolesławianie płacą i JESZCZE DŁUGO BĘDĄ PŁACILI .
Co do firmy GWARANT sprawa wygląda tak.
Bolesławiecki MOPS ma swoich podopiecznych .Osoby w podeszłym wieku , niesamodzielne lub chore.Na opiekę nad tymi osobami MOPS przeznacza około 10 zł za godzinę opieki.
Niestety pieniędzy tych nie dostają opiekunki .MOPS wypłaca je pośrednikowi Agencji Pracy tymczasowej .Dopiero agencja opłaca opiekunki .Niestety już nie 10 zł za godzinę a 4,90 .
Pracownice te / opiekunki / nie mają prawa do urlopu, wolnych sobót , wolnych niedziel , emerytury .
W ten sposób lokalne władze sankcjonują omijanie prawa.W Polsce obowiązuje płaca minimalna 1600 zł przy 160 godzinach pracy .
Opiekunka aby zarobić minimalną płacę musiała by w miesiącu przepracować ponad 320 godzin.
Państwo prawa ustanowiło furtkę do łamania prawa.
[img=1370934795_2k6pgke.jpg]

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
41
#jegomosc nieaktywny
11 czerwca 2013r. o 9:40
Hegemon napisał(a):

"Tatusiu" 83.3.14.***,

PS.

Otrzymała czy otrzyma ?
Dopisane 11.06.2013r. o godz. 09:03:Dzięki Vinyl za wyjaśnienie.

PS.
Może już najwyższa pora na imienne podpisywanie publikowanych informacji na portalu Bolec.Info ?
Nie uważasz ?

:)

Zastosowana autokorekta

www.djdowynajecia.pl
~czesłaf, maryjan, czy jak tam sobie chce niezalogowany
11 czerwca 2013r. o 10:08
Hegemon napisał(a):

"Tatusiu" 83.3.14.***,

PS.

Otrzymała czy otrzyma ?
Dopisane 11.06.2013r. o godz. 09:03:Dzięki Vinyl za wyjaśnienie.

PS.
Nie uważasz ?

nie, nie uważam nie publikuję na bolcu informacji, jedynie wytykam (powtórzę to jeszcze raz) ...ne pytania!!!

Zastosowana autokorekta

~OLA niezalogowany
11 czerwca 2013r. o 11:23
Pewnie chciał zapewnic innej osobie posadke za dobra kasę . TAKA RZECZYWISTOŚĆ
~ZNIESMACZONY niezalogowany
11 czerwca 2013r. o 11:37
Ciekawy jestem dlaczego nie podajecie IP komputera z , którego nadawany jest komentarz. Wtedy można by ocenić kto ile razy dokonał wpisu , nadal te wpisy byłyby anonimowe. Może być tak , że większość pozytywnych ocen osoby Pani Dłużyk pochodzi zaledwie od kilku osób. Istotne Informacje publikując opinie na temat pani Dłużyk wtedy kiedy była ona dyrektorką MOPS podawały IP komputerów i uważny czytelnik był w stanie zauważyć , że niektóre osoby pozytywnie oceniające panią Dłyżyk umieściły po kilkadziesiąt pozytywnych ocen na jej temat. Ci , którzy choć trochę znają Panią Dłużyk wiedzą , że nigdy nie była ona ideałem. Wiedzą to doskonale również pracownicy , którymi kierowała. Uważam , że opublikowany artykuł idealizuje Panią Dłużyk , choć uważam , że Prezydent Roman popełnia wiele błędów , nie jest on Prezydentem z mojej bajki lecz w tym przypadku postąpił słusznie lecz zdecydowanie za późno. Nigdy na niego nie głosowałem i nie będę głosował lecz taka była wola mieszkańców i trzeba ją uszanować. Wyrok ten , korzystny dla Pani Dłużyk skomentowała w ten sposób , że dedykuje go nieżyjącemu bratu może dlatego , że prawdopodobnie dzięki niemu tak długo piastowała to stanowisko , nie wspomniała nic o ojcu , przecież też nie żyje i powinna go także kochać. Kończąc chce poprzeć Hegemona aby komentarze były imienne.
2951
#Anonim2951 nieaktywny
11 czerwca 2013r. o 11:38
~czesłaf, maryjan, czy jak tam sobie chce napisał(a): nie, nie uważam ...

Z całym szacunkiem 83.3.14.***.
Ty NIE JESTEŚ Vinyl : )
~pracownik niezalogowany
11 czerwca 2013r. o 11:39
Pracowałam i byłam podległa może nie bezpośrednio Romanowi,ale nigdy więcej...

A P E L DO W Y B O R C Ó W

ZANIM aoddacie głos - zastanówcie się!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza
REKLAMA Życzenia