Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

211
skorn
28 stycznia 2015r. o 0:13
Nie byłem i się nie wybieram. Jesli mają się wypowiadac tylko ci, co byli, to będziesz rozmawiał sam ze sobą.

<i>
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~koral niezalogowany
28 stycznia 2015r. o 0:33
skorn napisał(a): Nie byłem i się nie wybieram. Jesli mają się wypowiadac tylko ci, co byli, to będziesz rozmawiał sam ze sobą.

Nie o to mi chodzi.
Często ludzie w Polsce, nawet sami Ukraińcy obywatele Polski, bronią tych z Kijowa a od wojny nie byli tam i nie wiedzą o co w tej wojnie chodzi. Nigdy też tam nie wrócą, za jakiś czas staną się Polakami również i pod względem narodowości. Bo co to w ogóle jest narodowość? To jakiś podział sztuczny, wymyślony przez człowieka, podobnie granice. To ci co są przy władzy z tego tylko korzystają a "bydłomasa" idzie na pierwszy front.
Pan Bóg nie stworzył nas wg, narodowości, przydziału terytorium i czy w jakimś państwie. Jeżeli było inaczej np. człowiek powstał w procesie ewolucji to też nie miał narodowości. Ta zachłanność rządzących nas dzieli.
A na Ukrainie to ewolucja w miejscu i rządzą jakieś idiotyczne, nacjonalistyczne zasady.

A Rosja to mocarstwo i tak zostanie, ja tam na żadną wojnę się nie wybieram, zwłaszcza, że ona nie dotyczy Polski.
Jak nasi przodkowie świat podzielili to się tego już trzymam i Polska dzisiaj zaczyna się na Bugu a kończy na Odrze i to mnie tylko interesuje.
Dobra, bo sam się zamotałem w tych rozmyślaniach. :D :D

PS; A Bieszczady też są i będą nasze :D :D :D
2900
#falco nieaktywny
28 stycznia 2015r. o 6:59

manciu czy jakoś tak ;)
co nazywasz ''krzykliwością''? no i nie zgodzę się z tym ''marginesem''
możesz nazwać opinie takich jak ja ''marginalnymi'' ale nazywanie nas ''marginesem'' to chyba lekka przesada ;)
jestem ''malkontentem''?ok. wyprowadź mnie z tego podając przykład czegoś co będzie pozytywem w tym ogólnym ''bagienku'' a zarzut że malkontenci nic nie tworzą jest kompletnie nietrafiony ...
tworzymy coś czego Ty jeszcze nie dostrzegasz ale i na ciebie przyjdzie czas...
;)
coś o jakichś tam ''dołkach'' i o ''nienawistniku'' pozostawię bez odpowiedzi bo to kosmiczna wręcz bzdura :D
nie musisz mnie żałować i nie proszę o to a czy mnie lubisz czy nie ,myślisz że robi mi różnicę? ;)

''cukiereczek'' zawsze nim będzie a czy ktoś lubi ''tik-taki'' czy.... ''chupa-chupsy'' ;) :D nie ode mnie zależy... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
28 stycznia 2015r. o 7:56
~koral napisał(a):
Falko, zacznijmy od tego, że Alter domniemam, jest narodowości Ukraińskiej.

Nie życzę sobie takich kłamliwych "domniemań"! To, że moja opinia jest im przychylna nic nie znaczy. Wynika to tylko z oceny sytuacji historycznej, oraz geopolitycznej. Taką jak ja opinię ma 90% Polaków! Chyba nie myślisz, że wszyscy są Ukraińcami?

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
28 stycznia 2015r. o 8:11
''życzyć '' to sobie możesz ''u cioci na imieninach'' :D

10114
#alter nieaktywny
28 stycznia 2015r. o 8:35
skorn napisał(a): Obrona poprzez atak, skąd my to znamy. We wrzesniu 1939 Stalin "interweniował" w obronie Białorusinów i Ukraińców.

Czeczenia, Gruzja, Naddniestrze to już współczesne przykłady :)

Dopisane 28.01.2015r. o godz. 08:35:

W kontekście aneksji Krymu. Kaliningrad historycznie nie powinien należeć do Rosji.

"Kaliningrad w ZSRR i Rosji?

9 kwietnia 1945, po wielotygodniowym oblężeniu, miasto zostało zdobyte przez Armię Czerwoną. Oblężenie doprowadziło do zrujnowania substancji miasta i śmierci ponad 100 tys. cywilów. W wyniku konferencji poczdamskiej (1945) miasto znalazło się w granicach ZSRR i 4 czerwca 1946 jego nazwę zmieniono na „Kaliningrad”.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
13021
eto
28 stycznia 2015r. o 9:32
alter napisał(a): Taką jak ja opinię ma 90% Polaków! Chyba nie myślisz, że wszyscy są Ukraińcami?

Alter skąd te dane, że 90% Polaków popiera działania Kijowa i pucz po Majdanie?

Dopisane 28.01.2015r. o godz. 09:17:

Np. na onet skasowano moich kilka postów, w których bylem przeciwny działaniu Kijowa. Jestem za pokojowym rozwiązaniem tego konfliktu, a jest on możliwy tylko wtedy, jeżeli Ukraina zostanie podzielona, o czym Kijów nawet słyszeć nie chce.

Dopisane 28.01.2015r. o godz. 09:32:

&x-yt-ts=1422327029&x-yt-cl=84838260
2900
#falco nieaktywny
28 stycznia 2015r. o 10:43
o proszę :)
miałem podobna sytuację z wykasowaniem posta
ciekawe jednak jest i to ze kiedy wpisałem pozytywny post odnośnie działań Ukraińców i uczestników na Majdanie przeszedł bez problemu...

dlatego wiem ze pisząc negatywnie o działaniach Rosji -chociaż uważam że to zbytnie uogólnienie- szukamy ''brudów'' u kogoś nie potrafiąc dostrzec ze góra takich jest tu u nas do ''wyprania'' ;)
wiem że niezbyt przyjemna dla oka są obrazki z postępowania Rosjan względem Ukraińców ale to jest wojna a wojna jest brutalna z samego założenia ...
a jeśli ktoś się wymknie spod kontroli to tylko krok do morderstw czy ludobójstwa...
to tak odnośnie Bośni i Serbii...

jakoś nie przypominam sobie tematu poświęconego tamtej wojnie ,równie a kto wie czy nie bardziej brutalnej...no ale w tamtej nie było 'ruskich'' ;)

REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza