Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

kredyt we frankach

~ niezalogowany
25 stycznia 2015r. o 14:26
~ napisał(a): Nie rozumiem tego lamentu frankowiczów. Czy kiedy braliście kredyt to naprawdę byliście tak naiwni, aby wierzyć że ta waluta będzie zawsze na tak niskim poziomie, czy naprawdę byliście tak naiwni, aby wierzyć bankierom? Nie czytaliście dokładnie tego co podpisaliście?
Ja też mam kredyt w złotówkach i nawet mi się nie śni pyskować kiedy zmienia się oprocentowanie, lub kiedy brakuje mi kasy aby go spłacać, bo wiem co podpisałam i liczyłam się z ryzykiem. Nie bronię banków, bo to złodzieje i zdziercy, ale pretensje możecie mieć tylko do siebie.

Zgadzam się z przedmówcą.Na umowie kredytowej jest jak byk napisane że trzeba się liczyć z tym iż rata może spaść lub wzrosnąć zależnie: w moim przypadku oprocentowanie narodowego banku polskiego bo brałam w PLNach lub biorąc w obcej walucie zależnie od kursu.Nie polakomilam się na franka mimo że jak brałam kredyt rata we franku była tańsza prawie o 200 zł.Brałam kredyt w 2008 roku,wysoką ratę miałam
tylko 3 miesiące potem oprocentowanie narodowego spadło bardzo znacznie bo ogłoszono kryzys i rata spadła mi prawie o 250 zł i tak mam do tej pory.Gdy rozdawali kredyty we frankach ciężko było mi się nie polakomic na okazję ale rozsądek żeby brać w czym zarabiasz wygrał.Tak więc pozwy raczej nie wiele pomogą bo zgodziliscie się na takie warunki własnoręcznym podpisem.Poza tym i tak kurs franka i tak był długo sztucznie osłabiaby właśnie przez kredytobiorców ale nie może się bawić w sw.Mikołaja aż ludzie kredyty spłaca.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~M niezalogowany
25 stycznia 2015r. o 18:24
Nie rozumiem tych uszczypliwych wpisow. Bralem kredyt we frankach nie dla jakiegos cwaniactwa i zeby stawiac palace i robic lewe interesy. Bralem to to zeby kupic sobie male mieszkanko i godnie mieszkac z rodzina. Chodzi tylko o to ze bank udzielajacy kredyt mowil i ryzyko walutowe jest niewielkie i wielu zwyklych ludzi sie pokusilo tym bardziej ze byla zdolnosc kredytowa... Nikt jednak nie przypuszcza ze frank wzrosnie na chwile obeca dwukrotnie...
Nikt z frankowiczow nie chce kasy od panstwa z Waszych podatkow tylko chce zeby banki ktore sie w ten sposob wzbogacily zrekompensowaly czesc strat i doplacily te roznice do franka sprzed paru miesiecy jak stam ok 3,5 zl.
~ niezalogowany
25 stycznia 2015r. o 19:33
~M napisał(a): Nikt z frankowiczow nie chce kasy od panstwa z Waszych podatkow tylko chce zeby banki ktore sie w ten sposob wzbogacily zrekompensowaly czesc strat i doplacily te roznice do franka sprzed paru miesiecy jak stam ok 3,5 zl.

A czym sa winne banki ze kurs franka poszybowal do gory?

bierzesz kredyt w innej walucie = ponosisz ryzyko wzrostu kursu
~mir.ko niezalogowany
25 stycznia 2015r. o 19:42
~M napisał(a): ... Chodzi tylko o to ze bank udzielajacy kredyt mowil i ryzyko walutowe jest niewielkie... Nikt jednak nie przypuszcza ze frank wzrosnie na chwile obeca dwukrotnie...
Nikt z frankowiczow nie chce kasy od panstwa z Waszych podatkow tylko chce zeby banki ktore sie w ten sposob wzbogacily zrekompensowaly czesc strat i doplacily te roznice do franka sprzed paru miesiecy jak stam ok 3,5 zl.

ale co ma wspólnego bank a tym bardziej jego zysk ze wzrostem kursu franka? bank by sie bogacił gdyby ci podniósł rate przy stałym kursie
~ niezalogowany
25 stycznia 2015r. o 19:43
~Mariusz napisał(a): Witam,

szukam ludzi z boleslawca, ktorzy chetnie przylacza sie do pozwu zbiorowego przeciwko drozejacemu frankowi. Jezeli takze posiadasz kredyt we frankach to zapraszam do jednoczenia sie z frankowiczami z calej Polski
Prosze o wlaczenie sie do akcji i Wasze opinie na ten temat

Frankowicze trzymajmy sie :)

Widziały gały co brały? To teraz nie stękać !! :P
~ niezalogowany
25 stycznia 2015r. o 19:48
Tak, tylko o to chodzi ze banki bardzo zachwalaly te kredyty wrecz "wciskaly" mowiac ze frank jezeli wzrosnie to bardzo nieznacznie. Dlatego banki ponosza takze czesc odpowiedzialnosci za nieuczciwe podejscie do sprawy i naciaganie ludzi na kredyt.
~ niezalogowany
25 stycznia 2015r. o 20:04
Powtórzę jeszcze raz: kto przy zdrowych zmysłach wierzy na słowo bankierowi wciskającemu kredyt?
~Papuga niezalogowany
25 stycznia 2015r. o 20:26
~ napisał(a): Powtórzę jeszcze raz: kto przy zdrowych zmysłach wierzy na słowo bankierowi wciskającemu kredyt?

Frankowicze :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo