Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

HydePark

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
11 kwietnia 2017r. o 17:26
~~ed napisał(a): Coś Ci ten Komitet Centralny wbił się myśl. Ja bawiłem się CK-mi 20, 60 i na Simensie 500 przesiedziałem parę ładnych lat.
Kozyra Strowgera wykładał, a przypomniał mi się bo duży fiat mi po wiosce jeździł.
PS
Centrale się zmieniają , a betoniara kręci tak samo od stu lat.

Cholera zgadza się , o SPC 100 myślałem , pochodna Pentaconty z polską elektroniką. Być może ten Komitet Centralny , to przez jedną taką Bolecnautkę :D Z całym należnym szacunkiem , oczywiście :)Fakt faktem , że betoniara tak często się nie psuje :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
11 kwietnia 2017r. o 18:41
~~Do fobiak napisał(a): Ja wkleiłem ten link panie kolego. I jak masz parę szarych komórek niezajętych przez śmieciowe wiadomości (bo widzę po twoich wypowiedziach, że znasz się na wszystkim czyli na niczym naprawdę) oraz umiejętność czytania ze zrozumieniem to łatwo znajdziesz wiarygodne informacje o obniżającym się ostatnio mocno poziomie inteligencji ludzi współczesnych. Pisali o tym już dawno prawdziwi naukowcy (np. R. Feynman, który wiele, wiele lat temu martwił się coraz większą z biegiem lat głupotą studentów, z którymi pracował), potwierdza to szereg badań prowadzonych przez ostatnie kilkadziesiąt lat i jest mnóstwo wiarygodnych publikacji. Nie bardzo rozumiesz co to jest inteligencja, bo nie jest tak jak piszesz, że "inteligencja to nic innego jak zdolnosc przyswajania i zatrzymania wiekszej ilosci informacji co nie jest cecha wrodzona tylko nabyta". Czyli wypowiadasz się na temat, o którym nie masz pojęcia. Poszukaj sobie definicje inteligencji - jest ich trochę, ale nie jest to to, co ty za inteligencję uważasz. A jak już się dowiesz, co to jest inteligencja to postaraj się temat przemyśleć zanim znowu coś na bolec.info napiszesz.

wyjasnie tobie w skrocie i na chlopski rozum.
inteligencja to zdolnosc szybkiego przyswajania jak najwiekszej ilosci informacji.
zdolnosc nabyta, wycwiczona, wyuczona.
madrosc to korzystanie z nabytych informacji we wlasnym celu.

masz tu najkrotsze definicje a roznica jest taka, ze madry nie musi posiadac duzego zasobu wiedzy czy miec jakies wyksztalcenie aby sobie swietnie radzic w zyciu lub sie dzielic ta wiedza z innymi.
inteligentny ma duzy zasob wiedzy, moze wygrac kazdy konkurs ale nie jest w stanie wiedzy tej wykorzystac dla swojego dobra. jest np. profesorem ale i jest homolapem.

moge tobie podac wieksze definicje jesli tych nie przelkniesz. innych definicji tobie znanych ...i nie mam zamiaru cytowac, mam wlasna mozgownice.

Zastosowana autokorekta

~~Do fobiak niezalogowany
11 kwietnia 2017r. o 18:54
fobiak napisał(a):
~~Do fobiak napisał(a): Ja wkleiłem ten link panie kolego. I jak masz parę szarych komórek niezajętych przez śmieciowe wiadomości (bo widzę po twoich wypowiedziach, że znasz się na wszystkim czyli na niczym naprawdę) oraz umiejętność czytania ze zrozumieniem to łatwo znajdziesz wiarygodne informacje o obniżającym się ostatnio mocno poziomie inteligencji ludzi współczesnych. Pisali o tym już dawno prawdziwi naukowcy (np. R. Feynman, który wiele, wiele lat temu martwił się coraz większą z biegiem lat głupotą studentów, z którymi pracował), potwierdza to szereg badań prowadzonych przez ostatnie kilkadziesiąt lat i jest mnóstwo wiarygodnych publikacji. Nie bardzo rozumiesz co to jest inteligencja, bo nie jest tak jak piszesz, że "inteligencja to nic innego jak zdolnosc przyswajania i zatrzymania wiekszej ilosci informacji co nie jest cecha wrodzona tylko nabyta". Czyli wypowiadasz się na temat, o którym nie masz pojęcia. Poszukaj sobie definicje inteligencji - jest ich trochę, ale nie jest to to, co ty za inteligencję uważasz. A jak już się dowiesz, co to jest inteligencja to postaraj się temat przemyśleć zanim znowu coś na bolec.info napiszesz.

wyjasnie tobie w skrocie i na chlopski rozum.
inteligencja to zdolnosc szybkiego przyswajania jak najwiekszej ilosci informacji.
zdolnosc nabyta, wycwiczona, wyuczona.
madrosc to korzystanie z nabytych informacji we wlasnym celu.

masz tu najkrotsze definicje a roznica jest taka, ze madry nie musi posiadac duzego zasobu wiedzy czy miec jakies wyksztalcenie aby sobie swietnie radzic w zyciu lub sie dzielic ta wiedza z innymi.
inteligentny ma duzy zasob wiedzy, moze wygrac kazdy konkurs ale nie jest w stanie wiedzy tej wykorzystac dla swojego dobra. jest np. profesorem ale i jest homolapem.

moge tobie podac wieksze definicje jesli tych nie przelkniesz. innych definicji tobie znanych ...i nie mam zamiaru cytowac, mam wlasna mozgownice.

Twoje własne definicje, według chłopskiego rozumu, ogólnie używanych pojęć wyjaśnia sporo z twoich wypowiedzi. Jeżeli sam definiujesz powszechnie używane i znane pojęcia to oznacza, że:
- Nic nie rozumiesz z tego co czytasz gdziekolwiek, bo ludzie pisząc o inteligencji nie używają twojej chłopskiej definicji z twojej własnej mózgownicy tylko używają tego pojęcia według definicji na przykład encyklopedycznej. Używając definicji ze swojej mózgownicy czynisz dla samego siebie każdy tekst kompletnie niezrozumiały. A raczej rozumiesz go według twojej mózgownicy, a to nie jest chyba najlepszy punkt odniesienia.
- Nikt nie rozumie tego co piszesz tak, jak ty myślisz, że będzie zrozumiane.
Takie podejście typowe jest dla kompletnych ignorantów, którzy punktem odniesienie dla wszystkich spraw czynią samego siebie.
Kończę to pisanie, bo mam poważne wątpliwości, czy jesteś w stanie coś zrozumieć.
4335
11 kwietnia 2017r. o 18:56
Też mi się wydaje , że inteligencja to umiejętność przyswajania informacji , nawet jeśli informacje te przeczą naszym poglądom . Jakiś czas temu wydawało mi się , że złapałem Stwórcę za stopę . Dzisiaj już wiem , że Stwórca istnieje , ale stopy nie chwycę :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Do Pannazdzieckiem niezalogowany
11 kwietnia 2017r. o 19:00
Pannazdzieckiem napisał(a): Też mi się wydaje , że inteligencja to umiejętność przyswajania informacji , nawet jeśli informacje te przeczą naszym poglądom . Jakiś czas temu wydawało mi się , że złapałem Stwórcę za stopę . Dzisiaj już wiem , że Stwórca istnieje , ale stopy nie chwycę :D

Pannozdzieckiem, mylisz się. Przyswajanie informacji nie jest równoznaczne z inteligencją.
Poszukaj w necie - ładnie wyjaśniają. Jesteś zbyt inteligentny, żeby iść w ślady fobiaka.
4335
11 kwietnia 2017r. o 19:03
~~Do fobiak napisał(a): ...
Kończę to pisanie, bo mam poważne wątpliwości, czy jesteś w stanie coś zrozumieć.

No proszę nie rób mi tego. Rzadko kiedy można przeczytać kilka sensownych zdać w kupie ... na Bolcu . A jestem stałym bywalcem od prawie dziesięciu lat :)

2161
#fobiak nieaktywny
11 kwietnia 2017r. o 19:12
~~Do fobiak napisał(a):
fobiak napisał(a):
~~Do fobiak napisał(a):

Twoje własne definicje, według chłopskiego rozumu, ogólnie używanych pojęć wyjaśnia sporo z twoich wypowiedzi. Jeżeli sam definiujesz powszechnie używane i znane pojęcia to oznacza, że:
- Nic nie rozumiesz z tego co czytasz gdziekolwiek, bo ludzie pisząc o inteligencji nie używają twojej chłopskiej definicji z twojej własnej mózgownicy tylko używają tego pojęcia według definicji na przykład encyklopedycznej. Używając definicji ze swojej mózgownicy czynisz dla samego siebie każdy tekst kompletnie niezrozumiały. A raczej rozumiesz go według twojej mózgownicy, a to nie jest chyba najlepszy punkt odniesienia.
- Nikt nie rozumie tego co piszesz tak, jak ty myślisz, że będzie zrozumiane.
Takie podejście typowe jest dla kompletnych ignorantów, którzy punktem odniesienie dla wszystkich spraw czynią samego siebie.

obaj sie zgodzimy, ze twoj dziadek nie byl zbyt inteligentny ale byl madry.
i obaj sie zgodzimy, ze twoj nauczyciel byl inteligentny ale nie byl madry bo by takiego buca nie wypuscil ze szkoly. masz nauczycieli w naszej administracji, czy mozna im zarzucic brak inteligencji? z pewnoscia nie, jak i z pewnoscia nie mozna ich uznac za madrych. nie rzucaj mi tu nazwiskami twoich autorytetow bo ja nie proletariat tylko komunista a tem musi miec swoj swiatopoglad wlasny a nie neomarksistowski.
~~ niezalogowany
11 kwietnia 2017r. o 19:12
falco napisał(a): :D
od stu lat?
aproposik ed ...wiesz kto wynalazł tak zmyślne urządzenie? :D

T A Edison, no ale wiadomo jest że większość "swoich" patentów kupił od ich prawdziwych wynalazców.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA BAU zaprasza