~~Do Pannazdzieckiem napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a): Też mi się wydaje , że inteligencja to umiejętność przyswajania informacji , nawet jeśli informacje te przeczą naszym poglądom . Jakiś czas temu wydawało mi się , że złapałem Stwórcę za stopę . Dzisiaj już wiem , że Stwórca istnieje , ale stopy nie chwycę :D
Pannozdzieckiem, mylisz się. Przyswajanie informacji nie jest równoznaczne z inteligencją.
Poszukaj w necie - ładnie wyjaśniają. Jesteś zbyt inteligentny, żeby iść w ślady fobiaka.
Pannazdzieckiem napisał(a):~~Do Pannazdzieckiem napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a): Też mi się wydaje , że inteligencja to umiejętność przyswajania informacji , nawet jeśli informacje te przeczą naszym poglądom . Jakiś czas temu wydawało mi się , że złapałem Stwórcę za stopę . Dzisiaj już wiem , że Stwórca istnieje , ale stopy nie chwycę :D
Pannozdzieckiem, mylisz się. Przyswajanie informacji nie jest równoznaczne z inteligencją.
Poszukaj w necie - ładnie wyjaśniają. Jesteś zbyt inteligentny, żeby iść w ślady fobiaka.
Dziękuję za uznanie , ale problem z definicjami polega na tym , że zawsze są mniej lub bardziej wysterowane , szczególnie te od Cioci Wiki. Ostatnimi czasy uczę się od Karonia . Wykład za wykładem. A w pamięci mam słowa Jaśkowskiego o polskiej " nałuce " . Obaj panowie mówią w zasadzie to samo ... trawa i pył ... karierowicze wszystkich nacji łączcie się w powielaniu głupot.
Wracając do inteligencji. Myślę , że każdy ma prawo do określenia własnej. Niniejszym oświadczam , że ma inteligencja nie dorównuje inteligencji Fobicznego. Za mały zasób wiedzy i nie zdolność do kojarzenia faktów :) Ale mam większe poczucie humoru . Bilans musi wyjść na zero :D
fobiak napisał(a):
panienko, prelekcje czy wyklady karonia sa adresowane do pietnastolatkow, jesli oni wszystko rozumieja to zaprzecza to tej dyskusji o obnizeniu sie inteligencji polakow. moim zdaniem karon popelnil blad wykluczajac pozostalych bo do zrozumienia tego o czym on prawi trzeba znac przynajmniej podstawy a manifest partii komunistycznej mozna roznie interpretowac, rowniez tak jak to robili inni na przestrzeni wieku i tak jak interpretuja rozni neo i hippisi
falco napisał(a): ale ich nazwisk nikt nie zna a Edisona jednak znają ;)
Pannazdzieckiem napisał(a):fobiak napisał(a):
panienko, prelekcje czy wyklady karonia sa adresowane do pietnastolatkow, jesli oni wszystko rozumieja to zaprzecza to tej dyskusji o obnizeniu sie inteligencji polakow. moim zdaniem karon popelnil blad wykluczajac pozostalych bo do zrozumienia tego o czym on prawi trzeba znac przynajmniej podstawy a manifest partii komunistycznej mozna roznie interpretowac, rowniez tak jak to robili inni na przestrzeni wieku i tak jak interpretuja rozni neo i hippisi
No nie przeginaj pały Fobiczny . Większość piętnastolatków tnie się właśnie żyletami , bo im tak powiedzieli , że należy . O Spinellim guru eurokołchozu nawet nie wiedzą , nie mówiąc o manifeście komunistycznym. Ale wiesz co mnie osobiście najbardziej podkręca . Adam Schmit , guru wolnorynkowej gospodarki kapitalistycznej w swoich książkach opisywał mechanizm moralnego podejścia do drugiego człowieka w działalności gospodarczej. I wyobraź sobie , że w to puste założenie prof Gwiazdowski wierzy , albo nie wierzy , ale karierę zrobił w Centrum Adama Schmita . No jeśli Gwiazdowski wierzy , to kto mu dał tytuł profesora ? Ja tam nie wiem , wierzę Autorytetom z wyboru . Karoń twierdzi , że Schmit był filozofem z głową w chmurach , nie ekonomistą . I cała ta jego wykładnia o kapitalistycznej ekonomi wraz z hipotetycznym PKB , to coś jak opowieść o Żwirku i Muchomorku . A marksizm , który niby z kapitalizmem walczył , to nic innego jak ludobójstwo. Kapitalizm też.
Zapewne pamiętasz starą dewizę . Kapitalizm , to wyzysk człowieka , przez człowieka . Komunizm odwrotnie :D