kc napisał(a):~~Szaropopielata Dąbrówka napisał(a):
a nie pisałem że masz ''luki''?
sam art. 212 już o tym mówi ...a to odnośnie tylko zniesławienia..
oddzielną sprawą jest ''groźba karalna'' ale jak widzę i tu ponosi cię ta twoja fantazja co do mojej ponoć argumentacji ...
ciekawa jest twoja wypowiedź i jak zwykle ''okrężna'' - ''teoretycznie uzasadniona'' ....hahahaha
co znaczy ''teoretycznie'?
na więcej nie licz a przynajmniej nie dzisiaj i nie przez najbliższe dni bo ja termin znam ...;)
zresztą kto wie?...może pozwany wezwie cię na świadka ...hahahaha
Teoretycznie, bo papier wszystko przyjmie, zwłaszcza łzy starszego człowieka,który się boi.
Straszysz mnie Art.212.KK ? Jak można zniesławić kogoś, kto nie istnieje ?
kc napisał(a): Nie wiem po co ja z tobą piszę, jak ty nie rozumiesz nawet znaczenia słowa "zniesławić".
Coś tam ktoś ci powiedział, coś zasłyszałeś, ale jak zwykle nic nie rozumiesz biedaku.
Panna może mieć problem, ale z innego powodu i tylko dlatego, że wcześniej sobie nagrabił.
Groźby karalne tylko wtedy są uzasadnione, jeśli drugi człowiek bierze je na poważnie i argumentuje to tym , że się boi.
~~Szaropopielata Dąbrówka napisał(a):kc napisał(a): Nie wiem po co ja z tobą piszę, jak ty nie rozumiesz nawet znaczenia słowa "zniesławić".
Coś tam ktoś ci powiedział, coś zasłyszałeś, ale jak zwykle nic nie rozumiesz biedaku.
Panna może mieć problem, ale z innego powodu i tylko dlatego, że wcześniej sobie nagrabił.
Groźby karalne tylko wtedy są uzasadnione, jeśli drugi człowiek bierze je na poważnie i argumentuje to tym , że się boi.
ja nie rozumiem?
ciekawe że policjant który mnie wysłuchał sam widząc dostarczone screeny , odnalazł odpowiedni artykuł ...
ciekawe że sędzia który przeczytał w mojej obecności powód pozwu przychylił się do wniosku Policji ...
czy ważne więc jest teraz to że ja nie ''rozumiem '' ?
groźba karalna zawsze w świetle prawa jest groźbą ...
czy jak napiszesz na profilu ''pudziana'' że go zabijesz wystraszy się ?
raczej nie ale prokuratora to nie będzie interesować a tylko to że takie coś napisałaś ...
więc zamiast tu się wysilać poczytaj więcej o zniesławieniu ...kiedy i w jaki sposób można tego dokonać a może wtedy przestaniesz tu pisać te swoje ''filipiki''
rano przy kawce zapewne przeczytam twoje kolejne ''interpretacje '' prawa...
~~Bławatkowy Dyptam napisał(a): pannazdzieckiem rób zzrzuty z tych wszystkich jego wypowiedzi i wykorzystaj je
bo jest co!
~~Śliwkowy Ostrokrzew napisał(a):~~Srebrzystobiały Kielichowiec napisał(a):~~Sepiowa Ślazówka napisał(a): [img=1565869202_nirq8cw.jpg][img=1565869349_haidbw7.jpg][img=1565869362_w7d40wn.jpg][img=1565869376_ggggjnp.jpg][img=1565869393_x8ecrwi.jpg][img=1565869405_bd0g618.jpg][img=1565869421_f71962c.jpg][img=1565869446_79rr9iv.jpg][img=1565869463_g7kbkmo.jpg][img=1565869477_1hck41j.jpg][img=1565869494_x92fuq9.jpg][img=1565869509_1kd8liy.jpg]
.
Wklejamy ;):)