korniszon napisał(a): [img=1616523107_42v0s4w.jpg]
Teraz jestem pewien że korniszon to rozdwojony Horus , wielbiciel rosyjskiej FSB i jej metod działania , zdjęcie przedstawia zatrzymania po protestach w Rosji .
Dopisane 23.03.2021r. o godz. 19:36:
Horus napisał(a): M21W2 napisał(a):
Parafrazując Zagłobę Januszku ;
Jam ci to wszystko uczynił - jam ci .Dopisane 23.03.2021r. o godz. 18:43:Piotrek nie wiesz że hipokryci tak mają , obecnie rządzi Kaczyński i Morawiecki podpisuje ustawy Duda , całe zło to ich wina .
Rządził Mazowiecki i Balcerowicz podpisywał ustawy Jaruzelski moja i Solidarności wina .
Zapominają o Bieleckim , Suchockiej , Oleksym , Millerze , Buzku , Lewandowskim i o tych co podpisywali ustawy sejmowe dwaj nędzni "prezydenci " Bolek Wałęsa i chory na chorobę filipińską Olo Kwaśniewski .
ojej ...''niemcy mnie biją ''...;D
ratuj przyjacielu ...;D
[img=1616524458_8kkq1z1.png]
M21W2 przedwczoraj o 18:51
M21W2
Horys napisał :
"poczytaj wypowiedzi niejakiego Andrzeja Paczkowskiego ...jakąś jego książkę ( ja przeczytałem jedną ) wtedy poznasz chociaż część prawdy przed którą tak się bronisz "
Janusz cieszę się że przeczytałeś książkę Andrzeja Paczkowskiego , znam jego stanowisko co do Solidarności , był jednym z nas , jego artykuły czytałem w tzw. prasie drugiego obiegu .
Co do przemian i obrad okrągłego stołu podzielam jego opinię w stu procentach .
Moja prawda pokrywa się z tym co pisze Paczkowski .
Od IX 1980 w „S”; od X 1980 członek KZ przy IH PAN; 1981 wykładowca Wszechnicy Robotniczej przy MKZ/ZR Mazowsze, ekspert Ośrodka Prac Społeczno-Zawodowych przy KKP, następnie KK. XI 1981 współautor deklaracji ideowej Klubów Rzeczpospolitej Samorządnej Wolność-Sprawiedliwość-Niepodległość; współpracownik dziennika Regionu Mazowsze „Niezależność”.
Po 13 XII 1981 współpracownik pism podziemnych, m.in. przepisywał na maszynie biuletyn „Informacja Solidarności”, autor w podziemnych pismach „Tygodnik Wojenny”, „Tygodnik Mazowsze” i „Krytyka”, redaktor rubryki w „KOS”. 1983-1989 współorganizator prac Archiwum Solidarności, redaktor serii dokumentów i opracowań historycznych, członek tajnego Społecznego Komitetu Nauki, w 1985 redaktor w Wydawnictwie In Plus. W l. 80. kurier wydawnictw emigracyjnych i pieniędzy z zagranicy dla RKW Mazowsze, Archiwum Solidarności i Społecznego Komitetu Nauki.