~Perłowoszara Tawułka napisał(a): Weźcie sobie te wszystkie bajki o religiach i wsadźcie sobie w cztery litery! Natomiast proponuje zacząć myśleć samemu!
No cóż , ja już od dłuższego czasu usiłuję to właśnie , co proponujesz ... robić . A wnioski do jakich doszedłem w wyniku tych prób , publikuję bez cienia kompleksów na Bolcu ( chwała Redakcji , że umożliwia mi ekshibicjonizm :D ) Wszelakoż pytanko miał bym do Ciebie Tawułka :) Jak wygląda Twoje samodzielne myślenie ?
Symbolika z obrazka Przema , jak słusznie zauważył :
~~Izabelowa Bylica napisał(a): ~~Różowy Len napisał(a): PanM napisał(a): Mi obrazki nie przeszkadzają. Opisuje tylko logikę wiary
Symbolika związana z postaciami religijnymi powstawała przez wieki. Krzyż na czole Matki Bożej wskazuje że urodziła zbawiciela a Pismo Święte w rekach Jezusa symbolizuje Nowy Testament, który nam przyniósł.
.
No prosze cie. Krzyż to narzędzie kaźni jej dziecka .Stanie się symbolem dopiero po jego śmierci . Zdecyduj się co trzeba brać poważnie a co nie .Wiemy wiemy co to symbolizuje ale ten obraz to matka boska z Jezuskiem. Ledwo narodzony a już wiedział że skończy na krzyŻu ? No ziom co ty tu wypisujesz .
... Bylica , qurde , co to takiego ? :)
Gdybyś Tawułka , qurde , co to takiego :) miał wyklarować nam Twoje samodzielne myślenie , to proszę nie krępuj się . Słuchamy :) W prawdzie Przemo bardziej lubi gadać , jak słuchać ( zboczenie zawodowe po czasach " współpracy " z Paligłupem :D ) , ale kiedy argumentacją się posługujemy , to nawet Przemo milczy , albo zakłada nowy temat , żeby się nie nudzić :D
ps. Przemo , czyżbyś z antyklerykała został hazardzistą ? :D
Qurde taka fluktuacja zachowań nawet mi się w pale nie mieści :D