~~Różowy Len napisał(a): upss Boga
~~Brzoskwiniowa Godecja napisał(a): Ile to już raz razy zadawałem tu proste pytanie o ''odpowiedzialność zbiorową'' jaką zastosował twój ponoć ''litościwy i miłosierny bóg''? nie pamiętasz ''lnie''? ;)teraz Przemek wrzucił zdjęcie jakiegoś obrazu i wraca kolejne pytanie o źródła z jakich Kościół czerpał całymi garściami tworząc te swoje święta i legendy o ''lepieniu człowieka''
Lnie - legenda o Lancelocie jest podobna legendzie Jezusa czy chcesz tego czy nie
Dlaczego nie odniosłeś się do mojego pytania o ''krucjatę aragońską''?
czy dlatego że ''miłosierny bóg'' patrzył na tą rzeź katolików przymykając oko? a przecież tych katolików wyżynali katolicy? :]
obraz i symbolika? symboli ''pogańskich '' Kościół katolicki przswoił sobie od cholery i trochę
pamiętasz Mojżesza? widziałeś jego wizerunki przed ''kościelną ewolucją''? ;)
~~Izabelowa Bylica napisał(a): Dlaczego on was nie słucha ?
~~Brzoskwiniowa Godecja napisał(a): Ile to już raz razy zadawałem tu proste pytanie o ''odpowiedzialność zbiorową'' jaką zastosował twój ponoć ''litościwy i miłosierny bóg''? nie pamiętasz ''lnie''? ;)teraz Przemek wrzucił zdjęcie jakiegoś obrazu i wraca kolejne pytanie o źródła z jakich Kościół czerpał całymi garściami tworząc te swoje święta i legendy o ''lepieniu człowieka''
Lnie - legenda o Lancelocie jest podobna legendzie Jezusa czy chcesz tego czy nie
czy dlatego że ''miłosierny bóg'' patrzył na tą rzeź katolików przymykając oko? a przecież tych katolików wyżynali katolicy? :]
obraz i symbolika? symboli ''pogańskich '' Kościół katolicki przswoił sobie od cholery i trochę
~~Różowy Len napisał(a):~~Brzoskwiniowa Godecja napisał(a): Ile to już raz razy zadawałem tu proste pytanie o ''odpowiedzialność zbiorową'' jaką zastosował twój ponoć ''litościwy i miłosierny bóg''? nie pamiętasz ''lnie''? ;)teraz Przemek wrzucił zdjęcie jakiegoś obrazu i wraca kolejne pytanie o źródła z jakich Kościół czerpał całymi garściami tworząc te swoje święta i legendy o ''lepieniu człowieka''
A co ma tu śmierć do rzeczy? To tylko śmierć ziemska. Kto był prawy w godzinie śmierci, może szczęśliwy oczekiwać Raju. Czy Bóg go skrzywdził w jakikolwiek sposób? Mówisz że katolicy mordowali katolików. Na sądzie ostatecznym każdy zostanie odpowiednio oceniony. Co do symboli przyswajanych przez Kościół... No cóż, widocznie inaczej się nie dało. Bez tego nie udałoby się przyłaczyć kolejnych duszyczek do Kościoła.
~~Izabelowa Bylica napisał(a): ...
Dlaczego on was nie słucha ?