Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Życzenia od Marszałka
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ruch Palikota w Bolesławcu
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
20 września 2013r. o 7:39
~Iza napisał(a): ... Płacisz, jak masz z czego, i wymagasz.
Inaczej nosiłbyś maczugę przy sobie i pilnowałbyś, żeby Ci nikt nie wlazł na zaorane :D .
Nie, pomocniczość państwa musi być, a to kosztuje -podatki.

Widzę , że podobnie , jak ja, masz socjalistyczne zapędy i bardzo mnie to cieszy :).
Ja również Droga Izo :) przez całe życie wierzyłem w opiekuńczą rolę Państwa , dopóki nie pojawił się liberalizm , który błyskawicznie przeistoczył się w neoliberalizm . Dzisiaj , jak mawia Ziemkiewicz z liberalnej idei została bezlitosna egzekucja długów wraz z lichwiarskimi odsetkami . I dzieje się to na każdym poziomie naszego życia. Że wspomnę o handlarzach szpitalnymi długami , różnych krukach i spekulantach na Polskich obligacjach. Afera , za aferą i narodowy przekręt OFE. Jesteśmy chyba zgodni , co do tego , że Państwo i Naród umiera powolną śmiercią, zarzynane przez spekulantów. Osobiście uważam każdego polityka za „spekulanta” i odnoszę wrażenie , że już chyba większość Polaków nie zbrudziła się własną pracą , no chyba , że w przydomowym ogródku. Zbrzydło mi płacenie podatków na administracyjne darmozjady. Owszem można spróbować leczyć Państwo za pomocą bardziej efektywnego zarządzania , ale to nie przyniesie efektu. To jest główna kość niezgody między mną a Przemkiem. Trzeba doprowadzić do takiej zmiany : Naród odzyskuje władzę nad pieniądzem , jak słusznie zauważyłaś. Konia z rzędem Temu , kto wie , jak to zrobić. Ale mam nadzieję , że Tacy się znajdą , być może nawet w Bolesławcu :)

Miłego dnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11226
#Anonim11226 nieaktywny
20 września 2013r. o 8:42
Pannazdzieckiem napisał(a): ... Ech, zimny Lechu , nigdy Ci tego nie zapomnę ...

To może zacznij popijać ciepłego ? :)
~Iza niezalogowany
20 września 2013r. o 16:45
Pannazdzieckiem napisał(a):
Widzę , że podobnie , jak ja, masz socjalistyczne zapędy i bardzo mnie to cieszy :)...

Oj tam, od razu socjalistyczne, w życiu :P , raczej nauka społeczna Kościoła Katolickiego się kłania :D :D .
Widzę, że konstytuanta a'la Islandia Ci się marzy, Kolego, nie przejdzie, raczej wariant węgierski, a i tak euro-kołchoz się wścieknie.
I tu moje ukłony dla bratniego narodu węgierskiego :* .
Uprawianie polityki, hi, hi, w przemyśle lepiej płacą, hi, hi .
Na marginesie : nie Lech tylko Kwach (01.05.2004r.) :>
Pozdrawiam :)
~Obserwator niezalogowany
20 września 2013r. o 19:10
Socjalistyczne zapędy , feee .Obrzydliwość.
2900
#falco nieaktywny
20 września 2013r. o 21:21
to tylko marzenia za dobrobytem,,za wakacjami pod gruszą ,za wysłaniem dzieciaków na wakacje zakładowe,za pracą za którą będziecie mieli zapłacone...
a pozostaje Wam co?...kapitalizm ze swoją niepewnością jutra ,czy będzie wypłata czy nie, czy w następnym miesiącu będzie podwyżka za czynsz czy za energię,czy będę miał za co kupić dzieciakom prezenty pod choinkę...
i czy kurna nie zachoruję bo przyjdzie zdechnąć...

i czy to tylko ma znaczenie że w ,,kraju wolnym i demokratycznym,, ;)

hmmmm... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
211
skorn
20 września 2013r. o 22:09
Jeździ do kapitalistycznego kraju do roboty i dalej majaczy, co za hipokryta. Weź się falco w końcu ogarnij.

<i>
10897
#Anonim10897 nieaktywny
20 września 2013r. o 22:13
Falco , dobry wieczór....podzielam Twoje zdanie...tak , tęsknota za czymś co dla niektórych wydaje się utopią :D

Dobrej nocy i pięknych marzeń o..minionym :D
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
20 września 2013r. o 22:15
falco napisał(a): to tylko marzenia za dobrobytem,,za wakacjami pod gruszą ,za wysłaniem dzieciaków na wakacje zakładowe,za pracą za którą będziecie mieli zapłacone...
a pozostaje Wam co?...kapitalizm ze swoją niepewnością jutra ,czy będzie wypłata czy nie, czy w następnym miesiącu będzie podwyżka za czynsz czy za energię,czy będę miał za co kupić dzieciakom prezenty pod choinkę...
i czy kurna nie zachoruję bo przyjdzie zdechnąć...

i czy to tylko ma znaczenie że w ,,kraju wolnym i demokratycznym,, ;)

Dokładnie :)

Wiwat bratni Naród węgierski , tworzą właśnie własne banki. Kwach zapoczątkował , Zimny skończył . I jak tu wierzyć politykom , kapłanom i spekulantom.

Dobrej nocy Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia od Marszałka