Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Opony zimowe obowiązkowe - wasze opinie.

~emeryt niezalogowany
1 sierpnia 2012r. o 22:02
co niektórzy dostali się na wiejską to teraz muszą się zaprezentować.Następny temat to opodatkowanie obywatela za opady deszczu(od osoby)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
7029
#casablanca nieaktywny
1 sierpnia 2012r. o 22:03
[img=1343851384_qgf43h0.jpg]

cynik - człowiek, co zna cenę wszystkich rzeczy, a nie zna wartości żadnej z nich...
3145
#hemi nieaktywny
1 sierpnia 2012r. o 22:09
większość z nas jest odpowiedzialnymi driverami i wiedza kiedy zmieniac ,a kiedy nie.
Jeśli pod koniec października oglądam jakąs pogodę długoterminowa i wyjdzie,że w II połowie listopada może cos tam przymrozic to po cholerę mam zakładac zimówki,bo pani poseł tak se zyczy...
I na wiosnę,skoro w połowie lutego będa optymistyczne prognozy,to po kiego grzyba mam latać na zimówkach (ZIMÓWKI,NIE WIOSENNE) do końca marca ??
Asekuracyjnie,bo w razie W??
To może termin od końca września,do połowy maja?? :/
Bo skoro 3.05.2012r spadło duzo sniegu ,to moze na zimówkach latać do momentu,aż w nocy nie będzie min 5 stopni ,a w dzien 20...

Moim zdaniem pomysł idiotyczny,bo ci swiadomi będą jeździc na zimówkach,tak jak do tej pory,a tych nieświadomych żadne przepisy nie przekonają !!
Coś jak alkohol,czy gadanie przez telefon-niby nie mozna ,a jest po 200 tys złapanych (a ilu niezłapanych?),a na każdych swiatłach idzie spotkac kierowce co "wisi" na telefonie...

Ale jest druga strona medalu-niech dadzą 2 tyg ulgi i po 15 listopadzie ruszą na łowy z bloczkiem mandatowym...rzeź niewiniatek :] A nie ważne,że np to będzie koniec naszej pięknej jesieni i będzie z 10 stopni i słoneczko..brak zimówek zagraża bezpieczeństwu,bo przepis jazno mówi,ze..

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
~ niezalogowany
1 sierpnia 2012r. o 22:16
~ napisał(a): Ja zawsze zmieniam i uwazam ze powinien byc to obowiazek a nie wiekszosc boksuje w miejscu i mam klopot z ruszeniem z miejsca a gdzie tu mowic o hamowaniu. W Niemczech jest taki obowiazek

z tego co mi wiadomo a w Niemczech jestem dość często to tam obowiązek zakładania opon zimowych jest dopiero od niedawna...

Druga rzecz to u nas nie ma tego obowiązku na dzień dzisiejszy?? to po co ja średnio co 2 sezony kupowałem opony zimowe... :/ i co za tym idzie dlaczego kiedyś został mi zabrany dowód za jeżdżenie na oponach zimowych latem?? Czyli rozumiem, że żyjemy w takim cudownym kraju w którym w zimie można jeździć na oponach letnich a latem na zimowych już nie ?? :P
3145
#hemi nieaktywny
1 sierpnia 2012r. o 22:24
na jakiej podstawie prawnej dostałes mandat za jazde latem na zimówkach?
Spełniłeś warunki pt.głebokość bieżnika,te same na osi,nie zeżarte po boku za zła zbieżność/pochylenie? bo jak tak ,to ci dowalili za free :/

~emeryt niezalogowany
1 sierpnia 2012r. o 22:26
każdy pretekst (przepis)do złupienia obywatela jest dobry.Jeżdżę na wielosezonowych .To są mrzonki niespełnionej osłanki która być może nie ma pojęcia o motoryzacji.OBY
3145
#hemi nieaktywny
1 sierpnia 2012r. o 22:31
~emeryt napisał(a): każdy pretekst (przepis)do złupienia obywatela jest dobry.Jeżdżę na wielosezonowych .To są mrzonki niespełnionej osłanki która być może nie ma pojęcia o motoryzacji.OBY

to jest poseł-ma kasę i się nie przejmuje tym,że ktoś moze zarabiac mniej niz 10 tys miesięcznie i nie ma zwrotu za wszelkie swe wydatki...dla niej 2-2,5 tys na nowe firmowe oponki to nic...

2900
#falco nieaktywny
2 sierpnia 2012r. o 10:32
poczekajcie jeszcze troszkę i sami będziecie tankować sobie LPG a nie tak jak teraz czekamy na pracownika ku temu przeszkolonemu :)
tylko czy my też będziemy kierowani na kursy? :D w tym kraju i to jest możliwe :D

Dopisane 02.08.2012r. o godz. 10:32:

mnie rozbawia zawsze tekst-,,mam uniwersalne,, :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza