Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Powiatowy Urząd Pracy - sklep bez towaru
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 9:05
Przemyslaw napisał(a):
~Kamil M napisał(a): Przemku dobry tekst i podejmujący tematykę. .... Nie chcesz podjąć pracy nie masz ubezpieczenia. Tutaj widzę możliwość oszczędności sporych pieniędzy dla Skarbu Państwa.
>

Dziękuję za uwagę Kamilu .Staram się opisywane problemy poddawać jak najszerszej debacie publicznej .Mądrość leży w ludziach..

Super Panowie , jestem pod wrażeniem , mądrość leży w ludziach.... Mam prośbę , podsuncie ten pomysł Ryżemu Złodziejowi , jeśli ogłosi to w TV ... miesiąc później , jak nic , będzie wisiał. Uważajcie tylko , aby pomysłodawców przy okazji nie powiesili.

Bożesz Ty mój , dwa miliony pozbawionych pracy , pozbawić również ubezpieczenia ... fajnie. Jaki kraj , tacy politykierzy.
Nie bede na was głosował i nie życzę wam miłego dnia.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5413
#Przemyslaw nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 10:19
Pannazdzieckiem napisał(a):

Bożesz Ty mój , dwa miliony pozbawionych pracy , pozbawić również ubezpieczenia ... fajnie. Jaki kraj , tacy politykierzy.
Nie bede na was głosował i nie życzę wam miłego dnia.
>

Brak pracy związany jest głównie ze zbytnim interwencjonizmem państwa .Czym więcej się daje tym więcej chętnych do brania.A gdyby Tobie do domu wprowadzić jednego dodatkowego pozbawionego pracy na utrzymanie ? .Czy zaakceptował byś .A gdyby ta osoba za Twoje pieniądze piła , balowała lub gdyby pracowała sobie na czarno lub za granicą , czy też byś chciał za nią płacić ?A może żal Ci alimenciarzy , którzy mają gdzieś własne dzieci i zostawiają je pod opiekę Panny z dzieckiem ?
Pomyśl jednak wszyscy żyją .Ciekawe z czego ? Opieka powinna być skierowana jedynie do ludzi ubezwłasnowolnionych zdrowiem i ich opiekunów.Pozostali do roboty.

Zmoderowano 07.01.2013 godz.10:35 - powód: poprawione cytowanie (emem)

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~ niezalogowany
7 stycznia 2013r. o 10:37
A Pan z czego żyje skoro nie jest Pan fotografem, proszę się pochwalić i napisać jaką Pan pracę wykonuje :]
4335
7 stycznia 2013r. o 11:05
Przemyslaw napisał(a): ...A może żal Ci alimenciarzy , którzy mają gdzieś własne dzieci i zostawiają je pod opiekę Panny z dzieckiem ?

Przemuś walnij Ty się w łeb. Następnie poczytaj sobie trochę o tym , co dzieje się w Brazylii, Argentynie i Ekwadorze ... to odnośnie interwencjonizmu państwowego.

Chcesz mi powiedzieć , że dwa miliony bezrobotnych to alimenciarze? A gdzie panna z dzieckiem ? Oni chcą pracować , ale nie mają GDZIE !!! ...świeżo wykluty neoliberale !

Jeszcze 50 lat temu w produkcie finalnym znajdowało się jakieś 50-80 procent ludzkiej ( płatnej ) pracy. W postępującym procesie automatyzacji produkcji i korporacjonizmu struktury własności , ludzka praca nie jest potrzebna. Celowe postarzanie produktu , znak naszych czasów , i kilka innych jeszcze zjawisk , to problem kapitalizmu , z którym społeczeństwo nie potrafi sobie poradzić.
Ale , jak zwykle , nawiedzeni neoliberałowie ględzą , że nieszczęście nasze polega na naszym lenistwie.

Bożesz Ty mój , Przemek , czym Ty się różnisz od swojego mentora Paligłupa ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 11:19
Pannazdzieckiem napisał(a):
Przemyslaw napisał(a): ...A może żal Ci alimenciarzy , którzy mają gdzieś własne dzieci i zostawiają je pod opiekę Panny z dzieckiem ?

Przemuś walnij Ty się w łeb. Następnie poczytaj sobie trochę o tym , co dzieje się w Brazylii, Argentynie i Ekwadorze ... to odnośnie interwencjonizmu państwowego.

Chcesz mi powiedzieć , że dwa miliony bezrobotnych to alimenciarze? A gdzie panna z dzieckiem ? Oni chcą pracować , ale nie mają GDZIE !!! ...świeżo wykluty neoliberale !

Jeszcze 50 lat temu w produkcie finalnym znajdowało się jakieś 50-80 procent ludzkiej ( płatnej ) pracy. W postępującym procesie automatyzacji produkcji i korporacjonizmu struktury własności , ludzka praca nie jest potrzebna. Celowe postarzanie produktu , znak naszych czasów , i kilka innych jeszcze zjawisk , to problem kapitalizmu , z którym społeczeństwo nie potrafi sobie poradzić.
Ale , jak zwykle , nawiedzeni neoliberałowie ględzą , że nieszczęście nasze polega na naszym lenistwie.

Bożesz Ty mój , Przemek , czym Ty się różnisz od swojego mentora Paligłupa ?
>

Nie wzywaj imienia Bożego nadaremnie.Spokojnie proszę Pana.Pracy jest w bród .Nie ma kto jedynie za nią płacić .Praca to nie tylko zautomatyzowana produkcja.Praca do też handel usługi .
Proszę niech Pan zauważy ile Polacy sumarycznie / wszystkie razem państwowe i samorządowe / płacą podatków .wychodzi że około 80 % .
Skoro zatem średnia pensja w Polsce sięga 4 tysięcy wniosek prosty.Wspólny narodowy tort jest źle podzielony.ŚREDNIA DOTYCZY TYLKO PRACUJĄCYCH.dLACZEGO SĄ PIENIĄDZE NA DIETY , NAGRODY , TRZYASTE PENSJE DLA ADMINISTRACJI KRAJU A NIE MA NA USTANOWIENIE KWOTY WOLNEJ DLA NAJMNIEJ ZARABIAJĄCYCH?
W 2008 roku napisałem projekt Prawo do przeżycia .Ma on służyć przeciwko tworzeniu strefy nędzy oraz wyzyskowi .Proszę wnikliwie poczytać .
http://przemyslaw1954.blog.onet.pl/2008/01/02/prawo-do-przezycia/

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
4335
7 stycznia 2013r. o 11:37
Czytałem , ze dwa lata temu , pomysł dobry , tylko realizacja kiepska :)

Średnia 4 tys. :) Kiedy masz głowę w piekarniku , a nogi w lodówce , znajdujesz się w strefie umiarkowanej.

Nie da się podzielić uczciwie tortu w kapitaliźmie , to jest sprzeczne z jego doktryną , ucz się chłopie , nie będę na Ciebie głosował :)

~ niezalogowany
7 stycznia 2013r. o 11:49
Panie Moszczyński , skoro PUP taki zły to po co pana rodzina korzysta z dobrodziejstw PUP'u ?

~ niezalogowany
7 stycznia 2013r. o 11:54
Przemyslaw napisał(a): Pomyśl jednak wszyscy żyją .Ciekawe z czego ?

No właśnie też się zastanawiam, mechanika pojazdowa Panu nie ruszyła, fotografia to w ogóle jakaś bajka, ściąganie aut najwyraźniej też nie. Dalej nie wiem gdzie Pan pracuje.
Skoro chce Pan liczyć na mój głos proszę napisać kilka słów o sobie a nie ściemniać i zwalać winę na innych skoro sam Pan jest nie w porządku
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza