Pannazdzieckiem(...) Czy mogli byście mi powiedzieć Eto , Virgo , jakie elementy programowe Waszych kandydatów chwytają za Wasze serca ? [/c napisał(a):
Witaj , Panieneczko :* Za serce chwycił mnie już dawno mój Promień ;) .Kieruję się przemyśleniami , rozumem.Staram się wyciagać wnioski z sytuacji ktore miały miejsce w przeszłości , z doswiadczenia... Jeżeli "moja" kandydatka zrealizuje tylko to , o czym mówi , będzie w porównaniu z dniem dzisiejszy zdecydowanie lepiej. I Przemo z pewnością to również odczuje ;)
A to , w skrócie , Jej program:
"1- Młodzi ludzie mają masę pomysłów. Z tymi biznesami wyjeżdżają za granicę ponieważ tam mogą założyć działalność gospodarczą w kilkanaście godzin, a w Polsce trwa to ciągle kilka tygodni. Musimy znieść wszelkie ograniczenia prawne. Chcę stworzyć system poręczeń i system ubezpieczeń, aby znieść wszelką karalność wykroczeń gospodarczych przez pierwsze dwa lata działalności gospodarczej dla osób poniżej 25 roku życia.
2- Życie młodych jest dziś koszmarem. To jest kraj umów śmieciowych. Kraj, który źle kształci młodych i nie uczy przedsiębiorczości. Jeżeli tego nie zmienimy to będzie zbrodnia na polskim narodzie - dodała.
3- że jeśli obecnie obywatel nie jest w stanie zrozumieć prawa, "to znaczy, że jest ono źle napisane".
- Chcę to zmienić, powołując przy prezydencie komisję kodyfikacyjną, by napisać prawo od nowa. (...) Postawię przed tą komisją jasno określone zadania: po pierwsze prawo ma być proste, po drugie musi być jednoznaczne, po trzecie musi być bezwzględnie konieczne i po czwarte: musi służyć obywatelowi - oświadczyła. Dodała, że - jeśli zostanie prezydentem - efekty prac tej komisji będzie przedstawiała w Sejmie."
To tylko kilka założeń programowych "mojej" kandydatki. Jest ich więcej .
Jeżeli zastanowimy się nad tym o czym mówi ,to można powiedzieć ,że akurat te sprawy są możliwe do zrealizowania. Kiedy od nich rozpocznie się wprowadzanie zmian .....powinno być lepiej.
Media milczą .O Magdalenie Ogórek nie ma informacji. W ten sposób , doskonale opracowaną metodą , chcą Ją "utrącić".
Wniosek ? Zagraża i to dośc poważnie "jedynie słusznej opcji"...
~ napisał(a): O.K. nie wygra na 1000% :D :P:>
eto napisał(a):~ napisał(a): Wybory wygra Bronisław Komorowski i szkoda czasu na dyskusję o szansach innych kandydatów.
A co Ci ten Komorowski zrobił, że go tak chwalisz? :D :D
Na 100% nie wygra i mogę postawić ładną kwotę. :D :D
~ napisał(a):eto napisał(a):~ napisał(a): Wybory wygra Bronisław Komorowski i szkoda czasu na dyskusję o szansach innych kandydatów.
A co Ci ten Komorowski zrobił, że go tak chwalisz? :D :D
Na 100% nie wygra i mogę postawić ładną kwotę. :D :D
Zadeklaruj się - tu na forum - że jak wygra to przekażesz 25 000zł na hospicjum.
Sto procent to jest pewniak a więc nic nie ryzykujesz.
Virgo napisał(a):
To tylko kilka założeń programowych "mojej" kandydatki. Jest ich więcej .
~ napisał(a): Wybory wygra Bronisław Komorowski i szkoda czasu na dyskusję o szansach innych kandydatów.
skorn napisał(a):~ napisał(a): Wybory wygra Bronisław Komorowski i szkoda czasu na dyskusję o szansach innych kandydatów.
A jakies merytoryczne uzasadnienie dlaczego powinien dalej być prezydentem?